logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kellogg’s Special K Cracker Crisps

Kellogs Cracker CrispVan muesligigant Kellogg’s staat de Special K bekend bij mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid en hun gewicht. Vezelrijke ontbijtgranen, die bovendien minder calorieën bevatten dan normale muesli. Onlangs brachten ze Cracker Crisps op de markt, in de smaken Original Sea Salt en Sweet Chili.

De Cracker Crisps zijn echter geen ontbijtgranen, maar chipsvarianten! Luchtige, krokante en vooral ronde chips, die zo’n 60 procent minder vet bevatten dan normale chipsvarianten. De chips zijn heerlijk groot en bros, en dat is ook wel hét pluspunt. De chips zelf zijn luchtig en krokant. Niet te luchtig, waarbij het lijkt alsof je alleen maar lucht eet, en ook niet zo krokant dat je stukjes tussen je tanden hebt na het eten. Helemaal goed, dus!

chips-1Hoewel de cirkels van de chips allemaal even groot zijn, zijn ze niet even dik. De ene is wat luchtiger dan de andere. De smaken zij heel erg uitgesproken. De Original Sea Salt spreekt voor zich: een redelijk neutrale, zilte smaak van zeezout. Lekker, en eerlijk. De Sweet Chili is niet zo Sweet als de naam doet vermoeden. Toegegeven, het kan altijd pittiger, maar deze variant heeft een knap scherpe nasmaak. Niet voor iedereen weggelegd! Daarnaast kun je kiezen voor de varianten Paprika en Sour Cream & Onion Cracker Crisps. Op ieder moment van de dag zorgen deze tongstrelende smaken voor kleine geluksmomentjes voor jou en jouw vrienden of familie.

De Kellogg’s Special K Cracker Crisps zij een prima alternatief voor chips of een lekkere, hartige snack. In een doosje zitten ‘slechts’ 80 gram, en dat geeft ook al aan hoe luchtig ze zijn. Even een handje nemen als opkikker kan weinig kwaad. Geniet ze!


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.