logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kas, Brigitte Minne en Brun Croes

9789462341715 kas

Meester Stijn doet graag iets extra’s voor zijn klas. Hij besluit een klassenknuffel te breien. Maar ja – wat voor een beestje moet het gaan worden? Een muis, een kat, een konijn? En een jongen – of een meisje? Wat hij echter niet weet, is dat de pop al snel een eigen leventje gaat leiden. Zodra het diertje zijn geborduurde hartje heeft gekregen krijgt hij een eigen mening, eigen gedachten. En de knuffel wíl helemaal geen konijn zijn, en al helemaal geen meisje! Dus haalt de knuffel zijn oren los, en trekt hij zijn pluizige staart eraf, om vervolgens zelf nieuwe oren en een lange staart te maken. op een vel papier schrijft hij zijn naam: Kas. Zo, nu weet iedereen hoe hij graag wil heten.

En dus komt Kas in de klas van meester Stijn. Trots laat hij de knuffel aan iedereen zien, en vertelt hij over de knuffel. Het diertje wordt echter al snel bang, als iedereen naar huis is. Dat is hij helemaal niet gewend! Als hij een meisje helpt met haar problemen zorgt zij weer voor een oplossing zodat Kas niet meer alleen hoeft te zijn. Het schitterend grote prentenboek is heel sfeervol getekend. Het boek staat vol sfeervolle, maar iets donkere prenten. Vooral ook door de detaillering en de gebruikte tekenstijl is het eerder geschikt om met een klein groepje kinderen te lezen dan met een hele klas, hoewel het wel over een schoolsituatie gaat.

Het verhaal is hartverwarmend en rollen doorbrekend: niet alle meesters kunnen natuurlijk breien, en zeker niet met de overgave waarin meester Stijn dat doet! Het extraatje in dit boek is erg leuk: achterin staat namelijk het patroon, zodat je een eigen Kas kunt breien! Compleet met stap-voor-stap instructies en foto’s om iedere stap te illustreren. Zo kun je een eigen Kas maken – of wil jouw knuffel liever iets of iemand anders zijn?

Kas, Brigitte Minne en Brun Croes
Abimo, maart 2014, 40 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789462341715


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.