logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Karina schildert, Frans Lasès, Pieter van Eenoge

9789058388445 Karina Schildert

Karina is een kunstenaar. Alles doet ze met gevoel, zo ook het schilderen. Ze schildert wat ze diep in haar hart voelt. Daardoor ontstaan vrolijke, maar ook trieste schilderijen. Als haar huis te vol wordt, besluit Karina dat ze schilderijen wil verkopen. Ze hangt haar hele huis vol. Ze zet taart en limonade klaar en speelt tangomuziek.

Er komen heel veel mensen kijken. Iedereen vindt de schilderijen mooi, maar niemand koopt ze. De taart en limonade vallen wel erg in de smaak… Dat zet Karinaaan het denken. Is er een manier waarop ze zichzelf kan blijven, maar toch de mensen tevreden kan houden? Ze heeft na enige tijd een oplossing.  Ze besluit een nieuwe laag over haar schilderijen te schilderen. Met eten en drinken! Zo voegt ze iets extra’s toe aan haar eigen gevoelens, aan haar eigen schilderen. Iets waar de mensen letterlijk en figuurlijk van smullen.

Karina schildert is een erg mooi verhaal over je eigen ding doen. Daarbij houdt Karina wel rekening met de mogelijke kopers, maar blijft ze trouw aan zichzelf. Ze verandert zichzelf niet. Karina is een dynamische vrouw die van haar talent geniet.

Het prentenboek Karina Schildert is voorzien van mooie en warme illustraties. De tekst is geschreven in een helder lettertype, dat soms in hoofdletters gebruikt is. Op sommige pagina’s, met een donkere achtergrond, is het lastiger te lezen. De tekst zelf is kort en bondig, en vertelt precies wat nodig is. Een wonderlijk boek met een hartverwarmend verhaal!

Karina Schildert, Frans Lasès
Eenhoorn, mei 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789058388445


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.