logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kaleidoscope, PS Games

In navolging van Sudoku nu een nieuwe uitdaging in de puzzelwereld. Een puzzelspel dat men nooit volledig zal beheersen. Bij deze puzzel gaat het om het creëren, over oneindig veel mogelijkheden en over de uitdaging overwinnen!

De Kaleidoscope Classic bevat 18 unieke stukken, elk uniek in kleur, vorm en afmeting. Deze blokken hebben twee verschillende zijden: de ene kant is zwart met rode vlakken, de andere kant is gekleurd met zwart en andere primaire kleuren. Hierdoor kun je verschillende afbeeldingen maken, en dat is precies de bedoeling: het maken van vormen middels een patroon. Als leidraad kun je gebruik maken van een meegeleverd opdrachtenboekje, waar een flink aantal voorbeelden in staan vermeld. Deze zijn echter wel behoorlijk abstract, en ook wat ‘zweverig’. Denk bijvoorbeeld aan ‘Heraldieke adelaar’, ‘hotdog met mosterd’, ‘helder idee’ of ‘ijsbeer op ijsschots’. Om de abstracte tekeningen kracht bij te zetten wordt er echter een fotootje getoond als basis voor de tekening. Erg leuk, en vooral handig: zo weet je een beetje waar je naar toe moet werken, en waarom.

vergis je niet: hoe eenvoudig de opdrachten ook lijken, ze zijn moeilijker dan je in eerste instantie zou denken! Het zijn ware breinbrekers, die verdraaid verslavend blijken te werken. Want doordat alle figuurtjes verschillende vormen hebben, passen ze ook maar op een enkele manier in het basisplateau: een enkel blokje omdraaien zit er dus niet in, als je ergens een blokje wilt omdraaien moet je ook minstens een ander blokje aanpassen. Dat maakt het spel zo leuk en ook zo lastig. Begin in het boekje met de eenvoudigste opdrachten, en werk zo door de 101 uitdagingen heen. En geniet, net als ik, van de kick die je krijgt van het oplossen van de puzzels!

Kaleidoscope, PS Games
Prijs: 15,95 euro. 2006. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 1. Speltijd: ongeveer 20 minuten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.