logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kakelspektakel, Goliath Games


76217-Kakel-Spektakel-LP1

Een spel waarbij een rubber kip de hoofdrol speelt – dat levert meteen pluspunten op! Kakelspektakel zal ongetwijfeld zorgen voor de nodige hilariteit in huis. Alle benodigdheden zitten in de doos: een rubber kip (met piepje, let op met honden in de buurt) een zandloper, een dobbelsteen en 84 opdrachtkaarten, met op beide zijden 6 opdrachten. Even tellen… dat zijn dus 1008 opdrachten in totaal!

Wat is de bedoeling bij Kakelspektakel? Heel simpel: er is een acteur en gokkers. Bij vier of meer spelers maak je twee teams, en acteer je dus voor je teamgenoten. Bij drie spelers acteer je voor de overgebleven spelers. Dobbel met de dobbelsteen, en pak een kaart. Je opdrachtnummer heb je net gedobbeld: het getal dat je dobbelsteen aanwijst moet je uitbeelden. De beperking die de acteur heeft: gebruik de rubber kip!

Je moet de kip van Kakelspektakel gebruiken in alles wat je uitbeeld. Soms is dat heel eenvoudig, maar vaak is het knap lastig. Een ‘biertje tappen’ met een rubber kip? Das een stuk lastiger dan ‘lasso’ uitbeelden! En je moet snel zijn, want je krijgt maar tien seconden om het uit te beelden. Heeft je teamgenoot het geraden? Dan krijgt die de kaart, dat staat gelijk aan 1 punt. Heeft je teamgenoot het niet geraden? Dan mag het andere tea een gokje wagen en eventueel de kaart (en dus het punt) bemachtigen.

Kakelspektakel is echt een hilarisch spel. De opdrachten uitbeelden in tien seconden kan al voor de nodige hilariteit zorgen, maar dankzij de extra kippenkracht wordt die hilariteit minstens verdubbeld. Een echte aanrader!

Kakelspektakel, Goliath games
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 3-6. Speltijd: ongeveer 15 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.