Recensie: Kai-Mook gaat verhuizen, Guido van Genechten

Kai-Mook-gaat-verhuizen-Guido-Van-Genechten

Kai-Mook is de eerste olifant die in België geboren is. In de Antwerpse Zoo, om heel precies te zijn, op 17 mei 2009. Superlief en schattig, en het diertje kreeg dan ook veel bekijks. Er werd zelfs een website voor Kai-Mook opgericht! Maar helaas: de huisvesting van de olifant bleek te klein, en Kai-Mook moest een andere locatie opzoeken. Ook dat gaat niet zonder bekijks, want www.kaimookverhuist.be ziet er tot in de puntjes verzorgt uit. En ook op literair gebied gaat deze gebeurtenis niet ongemoeid voorbij: Guido van Genechten schreef er een vertederend prentenboek over.

Misschien is het huis waar Kai-Mook samen met mama en tante in woont te klein geworden. Of misschien is het Kai-Mook die te groot geworden is. Eén ding is zeker, de olifanten zijn toe aan een nieuw verblijf. Een huis waar Kai-Mook ongehinderd in op kan groeien en vele broertjes of zusjes kan krijgen. Voordat ze echt gaan verhuizen gaat Kai-Mook eerst eens kijken bij de andere dierentuindieren, om te kijken of daar nog een plekje vrij is, en of die dieren misschien een geschikte locatie weten voor haar familie. Maar of dat nu zo’n goed idee is… er zitten rare snuiters bij, hoor!

Het boek bevat mooie, grote prenten, die in zachte tinten zijn ingekleurd. De dieren zijn niet even anatomisch correct getekend, maar dat zal de pret niet drukken. Het verhaal is eenvoudig geschreven, zonder lange zinnen of vreemde constructies – hoewel ik het woord ‘woonst’ zou hebben vermeden in een boek dat ook op de Nederlandse markt verschijnt. Voor ieder die het olifantje een warm hart toedraagt, een lief verhaal wil lezen of binnenkort gaat verhuizen: Kai-Mook heeft er ervaring mee!

Kai-Mook gaat verhuizen, Guido van Genechten
Clavis, juni 2012, 32 pagina’s, paperback.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044817102

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Kai-Mook gaat verhuizen, Guido van Genechten”

  1. […] Jonnie, Guido van GenechtenClavis Books, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044818574 […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.