Recensie: Kado’s uit eigen keuken, Annie Rigg

Grappige hartjeslollies of een heerlijk potje homemade gembermangochutney. Kado’s uit eigen keuken staat vol met originele ideeën voor zelfgemaakte culicadeautjes. Te maken in een handomdraai, niet al te duur en met suggesties om elk recept prachtig te verpakken tot een verbluffend presentje. De zoete en hartige cadeaus zijn ingedeeld per seizoen en geschikt voor elke feestelijke gelegenheid – een verjaardag, een bruiloft of een babyshower – en feestdagen als Kerstmis of Pasen. Bijna te mooi om weg te geven!

Creatief

Er is een ware trend gaande om zelf aan de slag te gaan voor het maken van cadeautjes bij de meest uiteenlopende gelegenheden. Duidelijk is: het standaard bosje bloemen of doosje bonbons is uit den boze. En daar zit natuurlijk wel degelijk een kern van waarheid in. Wat is er namelijk leuker om te krijgen dan een zelfgemaakt cadeau? En aangezien een tekening of gedichtje niet altijd wordt gewaardeerd, zoals dat bij kinderen het geval is, kun je beter met iets tongstrelends komen. Bovendien is het voor de gever ook een leuke bezigheid om creatief bezig te zijn voor een ander, en zeker als het geschenk dan in de smaak valt is de beloning voor de gever wellicht minstens zo groot als voor de ontvanger!

Geduld, gevoel en tijd

Een misverstand moet ik wel even uit de weg ruimen. Denk namelijk niet: ah, iets zelfgemaakts, da’s lekker gemakkelijk en goedkoop! Want een goed geschenk maak je natuurlijk niet met de minste ingrediënten, en de recepten uit dit boek vragen soms nog al wat. Ook zal er de nodige tijd in gaan zitten: haastklusjes zijn niet wenselijk voor een mooi en geslaagd geschenk. Neen, koken moet je met geduld, gevoel en veel tijd doen. Verzeker jezelf ervan dat je alle ingrediënten in huis hebt, en dat deze van de beste kwaliteit zijn die je je kunt veroorloven, dat je genoeg tijd hebt om alle aandacht erin te stoppen, en ook jij zult je verbazen over de lekkerste bonbons die je kunt maken, de heerlijk ruikende koekjes, de lekkerste pesto of de meest bijzondere broodstengels, eventueel aangevuld met een lekker pittige of juist zoete chutney. Zo, uit je eigen keuken!

Gerechten als geschenk

Dit boek bevat meer dan 100 heerlijke gerechten die je als geschenk kunt gebruiken. Op de mooie, full-color foto’s krijg je een beeld van mogelijke presentatievormen of een foto van het resultaat (maar meestal zie je een foto waarbij het product net is gemaakt, waarbij het nog moet drogen of gebakken moet worden. De receptenpagina’s zijn voorzien van mooie, grote foto’s van een ingrediënt of een aantal ingrediënten, met een gezellige, naturel achtergrond. Een mooi boek om in huis te hebben en ideeën uit te putten, maar je kunt natuurlijk ook het boek geven als geschenk!

Kado’s uit eigen keuken, Annie Rigg
Kosmos uitgevers, september 2011, 176 pagina’s, gebonden
Prijs: 18,95 euro. ISBN: 9789021550831

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.



LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] boeken van Annie Rigg? Recensie: Kado’s uit eigen keuken, Annie Rigg Recensie: Van Chocoladeglazuur tot roze fondant, Annie Rigg Deel dit artikel […]

  2. […] boeken van Annie Rigg? Recensie: Kado’s uit eigen keuken, Annie Rigg Recensie: Van Chocoladeglazuur tot roze fondant, Annie Rigg Deel dit artikel […]

  3. […] cadeausuggesties? Recensie: Kado’s uit eigen Keuken, Annie Rigg van Kosmos Uitgevers Suggestie: Cadeaubox Recensie: Sokabonnement.nl Deel dit artikel […]