logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kadodder en de bijenkoningin, Marijke Meersman en Marc de Bel

9789059329409 kadodder en de bijenkoningin

Kadodder is de mascotte van het Tivolipark in Mechelen. Daar beleeft hij de meest bijzondere avonturen met zijn vrienden, de dieren. Zo ook in Kadodder en de bijenkoningin. Want wat gebeurde er? Op een stille en rustige nacht ploft er ineens een schim uit de lucht, recht in een grote mesthoop. Die ochtend voelen de dieren aan dat er iets mis is. Ze gaan naar de mesthoop, en ontdekken daar hun goede vriend Kadodder!

Hij is die nacht tegen een heel bijzondere gast aangebotst tijdens het vliegen: de bijenkoningin Apida. Een koningin uit haar bijenkorf, dat is nooit goed. Ze moet zo snel mogelijk teruggebracht! Maar zowel de koningin als Kadodder hebben een vleugen beschadigd. Vliegen zit er dus op korte termijn niet meer in. Ze moeten de hulp inroepen van alle dieren om hen zo snel mogelijk naar de bijenkorf terug te brengen.

Maar dat is nog niet zo eenvoudig, want de dieren hebben natuurlijk een eigen mening en willen telkens andere dingen doen dan wat Kadodder van plan is… Zullen ze er wel op tijd aankomen?

Het sfeervolle boek Kadodder en de bijenkoningin is schitterend vormgegeven. De zachte, warme tekeningen van Marijke Meersman zijn geweldig uitgewerkt, en geven naast een mooie sfeer ook veel details om te bekijken en te bestuderen. Ze heeft duidelijk de gave in huis om dieren natuurgetrouw weer te geven, en ze daarnaast ook een eigen persoonlijkheid mee te geven. Het verhaal is geschreven door Marc de Bel, gevierd kinderboekenschrijver, en bekend van bijvoorbeeld de Alien-reeks en de Kriegeltjes. Hoewel het verhaal niet altijd even spannend is, weet het toch te boeken, en ben je nieuwsgierig naar de volgende stap. Jongere lezers, waar het boek voor bedoeld is, zullen echter op het puntje van hun stoel of bedrand (als je ‘m voor het slapengaan leest) schuiven van spanning. Een mooi avontuur van een icoon!

Kadodder en de bijenkoningin, Marijke Meersman en Marc de Bel
Abimo, februari 2013, 30 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789059329409


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.