logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kaatje versjes- en rijmpjesboek, Hetty van Aar

Kaatjes versjes en rijmpjesboek

Dat kinderen verzot zijn op rijmpjes en versjes is duidelijk. Vrolijke melodietjes, grappige dansjes en rare woorden gaan er altijd in als koek. Ook Kaatje, Viktor en Kamiel zijn er dol op. In dit boek zijn er ontzettend veel verzameld. Daartussen staan honderden tekeningetjes van Kaatje, Kamiel en Viktor, die het versje of gedichtje uitbeelden.

In het boek staan trouwens niet alleen versjes uit de oude doos, die grootvader of grootmoeder ook al opzegden. Er staan ook veel nieuwe versjes in, de versjes die Kaatje, Kamiel en Viktor zelf opzeggen op Ketnet! Maar het blijft natuurlijk niet bij voorlezen bij dit boek. Nee, je zult moeten zingen, rappen, gebaren maken, en ook geluiden mogen zeker niet ontbreken! Het is dan ook echt een superleuk boek voor als je kinderen hebt van 2-8 jaar oud. Het enige minpunt is dat je soms niet weet of het een liedje of een versje is. Een kleine aanduiding was prettig geweest. Of nog beter: de noten, zodat je ook onbekende liedjes snel kunt uitvogelen. Want zelfs die versjes uit de oude doos, tja, die kent niet iedereen!

Kaatje versjes- en rijmpjesboek, Hetty van Aar
Standaard uitgeverij, maart 2012, 96 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789002247279


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.