Recensie: Kaatje op de fiets, Liesbet Slegers


kaatje op de fiets

Kaatje is een peutermeisje, dat in haar verhalen veel verschillende dingen meemaakt. In dit boekje gaat Kaatje op haar fiets naar oma. Ze mag daarbij op de stoep fietsen, met papa dicht in de buurt. De vrolijke tekeningen, die losjes lopgezet lijken, is steeds precies te zien wat er verteld wordt in de tekst. Die tekst is kort en bondig, geschreven in een mooi lettertype dat lijkt op een handschrift. De letters passen perfect bij de tekeningen van het boekje: speels, los en met een eigen karakter.

In het verhaaltje zelf wordt duidelijk wat Kaatje allemaal doet als ze gaat fietsen. Ze vertelt hoe haar fiets eruit ziet, welke onderdelen die allemaal heeft, en zelfs dat haar fiets een mandje heeft voor haar knuffel. Daarna doet ze natuurlijk een helm op en een veiligheidsvestje aan: niet helemaal gewoon in ons kikkerlandje, maar wel een erg veilig idee. Ook op de straat blijkt een goede voorbereiding erg belangrijk. Kaatje heeft al flink geoefend op de fiets. Zo kan ze snel aanrijden, maar ook heel snel remmen. En je kunt natuurlijk niet fietsen zonder zo nu en dan een stoplicht tegen te komen. Hoe werkt zo’n paal, en waar moet je op letten? Hoe kijk je of een straat veilig is om over te steken? De papa van Kaatje legt het allemaal uit, en ze doen alle dingen dan ook samen. Het is wel jammer dat ze niet te weten krijgt welke kant ze op moet kijken bij het oversteken: papa kijkt naar de ene en naar de andere kant. En dan nog eens naar de ene kant’. Tja, het is natuurlijk altijd goed om twee keer naar links te kijken, maar ‘de ene’ kant is best algemeen. Verder is het een leuk verhaaltje, dat helemaal aansluit op de leeftijdsgenootjes van Kaatje: 2 jaar en ouder.

Kaatje op de fiets, Liesbet Slegers
Clavis Books, juni 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789044817140

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.