logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Junior Suske en Wiske – leuke verhalen voor beginnende lezers

suske en wiske: leuke verhalen voor beginnende lezers

Suske en Wiske spreken al generaties lang tot de verbeelding, en zullen dat nog generaties lang blijven doen. Dat ze niet alleen heel spannende avonturen kunnen beleven kan niemand verbazen. In dit leuke en vrolijke boek maken we kennis met de jonge versies van Suske en Wiske, die op hun eigen manier (en op hun eigen niveau) toch spannende avonturen beleven. Zo raakt Suske Wiske kwijt en gaan ze elkaar zoeken (AVI 1), ontdekken ze in de dierentuin dat Wiskes lievelingsdier verdwenen is (AVI 1), vind Wiske een schatkaart (AVI 2), wordt ze ook een echte doelvrouw (AVI 2), lijkt het te spoken in het huis van Suske en Wiske (AVI 3), en gaat Wiske een pizza bakken (AVI 4).

Natuurlijk gaan alle avonturen niet even soepel en eenvoudig. Wel leuk om te zien dat Suske en Wiske ook ouder lijken te worden naarmate het AVI-niveau groeit. De avonturen zijn ontzettend leuk, en passen perfect bij de doelgroep. De tekst is eenvoudig, helder en duidelijk te lezen. Bovendien maken de jonge kinderen al direct kennis met de prenten en stijl van Suske en Wiske: een briljante zet! Het is ook bijzonder dat kinderen al na een paar weken leesonderwijs al kunnen beginnen met lezen, en ook wat langer kunnen doen met dit boekje. Het zal ze wellicht ook stimuleren om door te lezen, en komen zo spelenderwijs in aanraking met hogere leesniveaus. Let wel: de verhaaltjes hebben meerendeels Wiske als hoofdpersoon. De verhalen zullen zeker zowel jongens als meisjes aanspreken, maar doordat Wiske de belangrijkste personage is, zal het eerder meisjes aanspreken. Of jongens met een zusje, natuurlijk!

Voor wat betreft een overzicht van de oude AVI-niveaus ten opzichte van het nieuwe:

AVI 1 = AVI Start – M3
AVI 2 = AVI M3 – E3
AVI 3 = AVI E3 – M4
AVI 4 = AVI M4 – E4

Junior Suske en Wiske – leuke verhalen voor beginnende lezers
Standaard uitgeverij, februari 2012, 144 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789002247521


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.