logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Junior Suske en Wiske, Feest in de klas, Willy Vandersteen

junior suske en wiske feest in de klas

In de reeks AVI-pret verschenen onlangs drie nieuwe avonturen van Junior Suske en Wiske. Met Een roos voor Lies, Feest in de klas en Een huis voor spook krijgen beginnende lezers drie grappige verhalen voorgeschoteld waar ze veel leesplezier aan zullen beleven. Het zijn stuk voor stuk eenvoudige verhaaltjes op het laagste leesniveau met natuurlijk een flinke dosis humor, zoals je dat gewend bent van de boeken van Suske en Wiske.

In Feest in de klas ontdekken Sus en Wis (in de AVI-1 /AVI-S boeken wordt gewerkt met 1 lettergreep) dat er zoiets bestaat als liefde en relaties. Hun oppas heeft bijvoorbeeld een man, maar hoe zit dat met juf? Ze weten het eigenlijk niet. Dan ontmoeten ze Daan, een stoere, leuke en lieve man. Sus en Wis besluiten Daan aan juf de koppelen, en organiseren daarom een feest. Maar dan ontdekken ze iets heel ergs… zal het allemaal nog goedkomen?

Het verhaal Feest in de klas is een leuk en spannend verhaal, dat kinderen zeker zal aanspreken en ze misschien nog wel wat ogen kan openen. Het boekje is in de leuke Suske en Wiske-stijl getekend natuurlijk, met een jonge Suske en Wiske als hoofdpersoon. De volwassenen hebben allemaal wel een wat uitgesprokener uiterlijk, wat iets afsteekt met de personages van Suske en Wiske. Een leuk boek voor beginnend lezers!

Junior Suske en Wiske, Feest in de klas, Willy Vandersteen
Standaard uitgeverij, september 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789002247361


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.