logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Jungle Lodge, Center Parcs

Jungle Lodge

Voor een spannende en spectaculaire vakantie hoef je het land helemaal niet uit. Zelfs voor een tropische vakantie hoef je geen vliegtuig in de stappen. Nee, want sinds kort kun je in Center Parcs Heijderbos genieten van een echte junglevakantie hun hun Jungle Dome. Wij mochten een nachtje slapen in één van de Jungle Lodge huisjes in de beboste koepel. Lees mee over onze ervaringen!

’s Zaterdags kwamen we aan op het park Heijderbos in Heijen, noord-Limburg. Hoewel we pas in de middag onze cabana pas konden betrekken (want zo heten de huisjes van de Jungle Dome)  mochten we toch al gebruik maken van alle faciliteiten van het park. Lekker zwemmen dus in het schitterende subtropische zwemparadijs, en even in tropische sferen komen met een grote ijscoupe! Later in de middag waren de cabanas schoongemaakt, en konden we onze spullen neerleggen en een beetje op orde brengen.

X13-06-08-6

Het is wel een beetje vreemd: in de Jungle Dome mogen tot 17:00 gewoon alle andere gasten van Center Parcs Heijderbos rondlopen. Om de jungle heen staan de kleine slaapvertrekken, de zogeheten Cabanas, die netjes afgesloten zijn voor de bezoekers. En bovendien redelijk verstopt, veel mensen zullen denken dat het gewoon hoort bij de aankleding van de Jungle Dome. De huisjes zijn heel eenvoudig ingericht: in iedere kamer staat een tweepersoons bed, met een klamboe er overheen. Boven je hoofd zie je een balkenplafond, sfeervol houten kapstokken en plankjes, de muren zijn mooi beschilderd en als je buiten komt stap je een kleine veranda op, waar je een tafeltje vind. Haal je de stoelen die binnen staan erbij, dan heb je een sfeervol terrasje, midden in de jungle! Je zult denken: geen toilet? Geen douche? Nee, niets van dat alles. Die zijn centraal gelegen en voor alle Jungle Logde gasten toegankelijk. Het is dus een beetje kamperen in de jungle! Over het eten dadelijk meer.

Je komt de koepel binnen middels een toegangspoortje, net zoals je bij het zwembad gewend bent. Kaartje in het apparaat, en je kunt door de elektronische draaipoortjes. Eenmaal binnen stap je een heel andere wereld in. Een wereld van tropische planten, vogels, schildpadden, heel grote kikkers, vliegende honden en de nodige indianen-decoraties. In de Dome zelf is een ontzettend leuk en veelzijdig klim en speelparadijs ingericht. Je kunt er over touwbruggen lopen, over stenen looppaadjes door het water, onder kleine doorgangen kruipen, kortom: je mag bijna overal lopen. Behalve natuurlijk achter de schuttingen van bamboe.

X13-06-08-9

Na vijf uur gaat de dome dicht voor bezoekers, en begint het speciale programma voor de Jungle Lodge gasten. Een ranger neemt ons mee op pad en vertelt over de geschiedenis van de Jungle Dome: hoe hij tot stand is gekomen, hoe het is bedacht. Daarna loopt hij met ons een rondje, om aan te wijzen welke bijzondere dieren we allemaal kunnen vinden. En dat zijn er nog al wat! Hij stelt ons ook voor aan Tokkie de Toekan, een echte diva van de Jungle. Ze kan heel aanhankelijk zijn, maar soms heeft ze ook haar nukken. Vandaag gelukkig niet, en liet ze zich zelfs aaien!

De ranger vertelt ook over de opdrachten. Bij aankomst op het park kregen de kinderen namelijk een coole Jungle Logde rugzak, met daarin een zaklamp, een spiegeltje en een plattegrond van de Dome. Op die plattengrond stonden drie opdrachten omschreven. Deze worden door de ranger nog wat nader toegelicht en verteld. Na de rondtocht is het nog even wachten op het eten. Wij besluiten vast aan de opdrachten te beginnen, en stappen in de indianenwereld. We maken een echte indianenbeker van Bamboe, een magisch amulet met speciale krachten en gaan op zoek naar geheime boodschappen, die door de Dome verspreid zijn.

X13-06-08-4

Om half zeven is het tijd om te eten! Want zowel het avondeten als het ontbijt zijn inbegrepen bij de Lodge. Als avondeten gaan we met de gehele groep grillen. Een uitgebreid buffet staat voor ons klaar met vlees, vis, groenten, salades en fruit, dat we zelf kunnen grillen. Er is een kok in de buurt die een oogje in het zeil houdt, en een gastvrouw zorgt ervoor dat iedereen van drankjes voorzien wordt. Een lekkere tropische verrassing voor de kinderen en volwassenen als welkomstdrankje. Na heerlijk uitgebreid en rustig te hebben gegrilld (en o, wat hebben sommige mensen een haast!) brengt de gastvrouw ons nog een ijskoud nagerecht. Heerlijk! Nog even gezellig wandelen door de rustige jungle, en je ziet alle dieren helemaal in hun element.

Gedurende de nacht gaat het jungleleven door. Alle dieren kwetteren nog lekker in het rond. Als je buiten kijkt zie je soms een vliegende hond op zoek naar een stukje fruit, en hoor je het zachte geruis van de waterval. Het is even wennen, al die geluiden, maar het slaapt wel lekker! De zaklampjes komen goed van pas voor een nachtelijk toiletbezoek…

X13-06-08-11

’s Ochtends staat er een goed gevulde picknickmand voor ons klaar, met speciale verrassingen voor de kinderen. Die kunnen we op ons terras opeten, maar de meeste mensen (zo ook wijzelf) gaan naar het restaurantje van de Jungle Dome. Dat zit toch wat royaler. En daar worden we verrast door bezoekjes van verschillende vogels, waaronder Tokkie de Toekan. Na het eten mogen de kinderen met een dierenverzorger op pad om ook de vogels hun maaltje te brengen. Lekker fruit en noten, maar wie durft de wormen te strooien?

De Jungle Lodge zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Het is een beetje kamperen in luxe, in een beschermde jungle. Je wordt omhuld in luxe, en de kinderen hebben echt de tijd van hun leven. Je boekt een cabana voor 1 of 2 nachten. De prijs per persoon is 92,50 euro p.p.p.n. voor volwassenen, en 59 euro p.p.p.n. voor kinderen. Daar zit zowel avondeten als ontbijt bij, opgemaakte bedden én handdoeken. Natuurlijk kun je gebruik maken van alle faciliteiten van het park! Logeer je al op het park, dan moet je zeker eens informeren naar de speciale prijs.

Ontdek Park HEIJDERBOS…

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.