logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Jungle Cruise, Disney


jungle cruise dvd recensie

Als je ooit in Disneyland bent geweest (het Amerikaanse pretpark bedoel ik dan, niet het park in Parijs), weet je dat de attracties daar een stuk grootser en imposanter zijn aangelegd. Kijk maar eens naar de serie Behind the attractions op Disney+, dan weet je waar ik het over heb. En bekijk dan vooral eens de aflevering over Jungle Cruise, de attractie die de basis vormde van deze film met Dwayne Johnsson en Emily Blunt in de hoofdrol.

Spannende rit

Voor de film echt op stoom komt, krijg je eerst een uitgebreide kennismaking met de beide hoofdrolspelers. Frank (gespeeld door Dwayne Johnson) is een stoombootkapitein die zijn geld probeert te verdienen met het rondleiden van toeristen over de Amazone. Hij maakt er altijd een hele show van, met flauwe grappen en een paar verrassingen voor de passagiers. Tot hij op een dag kennismaakt met de broekdragende (een schande in die tijd) Lily, gespeeld door Emily Blunt. Zij wil een mysterieuze plant zoeken die alle ziektes kan genezen. Deze boom, de Tears of the Moon, wordt nergens echt omschreven. De exacte locatie blijft geheim, de werking ervan een mysterie. Een nobele queeste – en zij denkt dat Frank haar daarbij kan helpen, waarna ze samen met haar broer MacGregor afreis naar Zuid-Amerika. Zodra Lily en Frank met elkaar in contact komen, breekt een wereld van chaos los. Lily is namelijk vanuit Groot-Brittannië gevolgd door een Duitse delegatie onder leiding van prins Joachim, die eveneens op zoek is naar deze mystieke plant en haar bijzondere eigenschappen. De vraag is: wie zal er het eerst zijn?

Bekijk hier de spannende trailer van Jungle Cruise:

Het verhaal achter Jungle Cruise

De oorsprong van Jungle Cruise ligt een paar honderd jaar achter ons. Het neemt je mee naar de kolonisatie van Amerika. Dat ging niet altijd even netjes, en dan druk ik me nog heel voorzichtig uit. In 1556 was Aguirre (Édgar Ramírez) op zoek naar deze magische boom, wiens bloemen zijn dochter zouden genezen. Hij leidde een team aan conquistadores naar de Amazone, maar al snel bleek de jungle te veel voor hen en werden ze vervloekt tot het eeuwige leven. De jungle verandert ze in wandelende bijenkorven, bomen en modder van giftige kikkers. Tijdens de rit beleven ze allerlei avonturen en komen ze steeds dichter bij de boom, met prins Joachim en zijn U-boot achter hen aan… tot het moment dat deze prins de hulp inroept van de ondode conquestadors. Dan wordt het helemaal spannend!

streaming-banner-disney-plus

Ga direct naar Jungle Cruise op BOL.com.

Recensie over Jungle Cruise

Jungle Cruise is een vermakelijke film, die veel verwijzingen lijkt te hebben (of elementen geleend heeft) van andere films, zoals Indiana Jones, Pirates of the Carribbean en The Mummy. Deze films hebben de lat flink hoog gelegd, en eerlijk is eerlijk: zo ver komt Jungle Cruise niet. Maar dat neemt niet weg dat het geen prettige film is. Hij heeft genoeg humor in allerlei lagen, spanning en suspense, een aantal schrikeffecten en verrassingen, en de acteurs spelen goed in hun rol: Johnson als de gespierde en grappige avonturier met de nodige zelfspot, MacGregor’s interesses die “elders” liggen (voor de nodige dosis inclusiviteit) en Emily Blunt’s Lily als de kenmerkende geleerde powervrouwen uit de stal van Disney.

Score: 7


Informatie

Titel: Jungle Cruise
Uitgever: Disney
Tijdsduur: 128 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. ylandman avatar

  Ik doe ook graag mee!!

 2. Will avatar

  Heel graag doe ik mee

 3. Willy Krings avatar
  Willy Krings

  Meer dan geweldig

 4. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Waag graag een kansje

 5. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.