logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Juf Rommelkont omnibus, Jeremy Strong

Verhalen over scholen en invaljuffen doen het altijd goed. Het blijft toch een raar iets, dat je eigen leerkracht er een dagje niet is. Wie zal de vervanger worden? De meest typische leerkrachten zien de leerlingen voorbij komen. Zo is er ook juf Rommelkont. De vrolijkste invaljuf ter wereld, zonder twijfel!

Zo rijdt juf Rommelkont bijvoorbeeld niet in een gewone auto, maar in een verbouwde ziekenauto. Als ze wordt opgeroepen, scheurt ze met loeiende sirenes en knipperende zwaailichten naar de school. Logisch dat geen een klas rustig blijft als ze langskomt. Ze is superleuk, en bedenkt ook de leukste activiteiten om te doen!

In dit vrolijke boek zijn de boeken Juf Rommelkont en Juf Rommelkont en de Piratenbende gebundeld. Beide boeken bestaan uit zeven hoofdstukken, die in een kwartiertje voor te lezen zijn. De verhalen worden bijgestaan door zwart-wit tekeningen, die het makkelijk leesbare verhaal prima ondersteunen. De grapjes in het boek zijn zeker goed te begrijpen voor de doelgroep, hoewel sommige woorden wellicht wat lastig zijn. Zo wordt er geschreven over ‘gemeten passen’ en is zesmiljoenvierduizendnegentig gewoon aan elkaar geschregen – echt makkelijk leest dat niet! De avonturen van de juf zijn natuurlijk om van te smullen, en het zal de kinderen in de klas alleen maar doen dromen van een invaljuf als Juf Rommelkont!

Juf Rommelkont omnibus, Jeremy Strong
Kluitman, februari 2012, 94 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789020695397


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.