logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Journey 2: The Mysterious Island, Warner

De film Journey to the Center of the Earth was een enorme hit: de verhalen van Jules Verne bleken nog steeds enorm in trek. In dit deel maken we kennis met een ander boek van Verne. De 17-jarige Sean (opnieuw gespeeld door Josh Hutcherson) ontvangt een raadselachtig noodsignaal. Hij is ervan overtuigd dat het van zijn grootvader komt, die op zoek was naar het mysterieuze eiland – een plek met vreemde en gevaarlijke levensvormen, dodelijke vulkanen en verbazingwekkende geheimen! Sean besluit naar het eiland af te reizen.

Na vergeefse pogingen om hem tegen te houden, besluit zijn stiefvader Hank (Dwayne Johnson) Sean op zijn reis te begeleiden. Dat stuit op de nodige tegenstand, want Sean moet maar wat weinig hebben van onze vrolijke spierbundel. Ze gaan op reis, maar stuiten op tegenstand als ze de laatste kilometers moeten afleggen: niemand wil hen naar het mysterieuze eiland brengen. Samen met een helikopterpiloot Gabato (Luis Guzmán) en zijn mooie, eigenzinnige dochter Kailani (Vanessa Hudgens) gaan ze op zoek naar de eenzame eilandbewoner. Haast is wel geboden, want het eiland dreigt door aardschokken in zee te verdwijnen en al zijn schatten met zich mee te nemen. 

Journey 2 is echt een fantastische en vooral leuke film, waarbij met name de grootvader van Sean, gespeeld door de Engelse acteur Michael Caine, zorgt voor de nodige komische wendingen in de film. Hij ziet Hank namelijk niet zo zitten, en de twee steken telkens de draak met elkaar. Erg leuk! Voor de wat lichtere humor zorgt de helicopterpiloot Gabato, een lieve, zachtaardige man met een heel klein hartje. Voeg die formules samen met een spannend avontuur in een schitterende omgeving, de nodige computergestuurde animaties die er maar twee of drie keer wat nep uitzien, en je hebt echt een fabelachtig avontuur dat je niet teleur zal stellen. Sterker nog: hij zal je naar meer laten verlangen! En misschien zelfs wel doen dromen van de boeken van die fantastische schrijver, Jules Verne… 

Journey 2: The Mysterious Island, Warner Home Video
Tijdsduur: 96 minuten, Avonturenfilm.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 16 euro), Blu-ray (ca. 18 euro), 3D Blu-ray (ca. 25 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.