logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Joshy, Sony Pictures Home Entertainment


Soms heb je coverteksten die de plank toch wel redelijk mis slaan. Die van Joshy hoort ook binnen die categorie, vind ik. Zal ik ze even doorlopen? Ja joh – dan kan ik tegelijkertijd uitleg geven over de film. Let wel: dit is niet direct ten nadele van de film zelf, dat oordeel volgt op het einde pas.

Joshy stap voor stap

De verloving van Josh komt op een dag plotseling tot een einde.’ Ja, dat klopt. Maar niet op de manier zoals jij nu denkt. Zijn vriendin heeft hem niet verlaten: hij trof haar dood aan, met een leren riem om haar nek. Best wel een dingetje. Vier maanden later besluit hij zijn vrijgezellenfeest toch te laten doorgaan. De groep vrijgezelle mannen is niet bepaald groot. Naast Joshy en zijn beste bordspellen-fanatieke vriend Adam komen ook Ari en de drukke Erik mee. Die laatstgenoemde nodigt zelf een puberale vriend uit: Greg, waardoor het niveau humor daalt en het geluidsniveau flink stijgt. ‘Wat begint als een poging Josh te helpen met het verwerken van z’n kapotte relatie, mondt uit in een krankzinnig weekend vol drugs, drank, losbandigheid en jacuzzi’s.’ Dat laatste valt ook wel heel erg mee. Ten eerste is Josh degene die het vrijgezellenfeest laat doorgaan – hij lijkt over de dood van zijn verloofde heen te zijn. En hoewel er veel drugs en drank gebruikt wordt, valt de losbandigheid ook wel mee. 

Drukte in huis

Naast de vijf mannen en een loslopende vrouw, waarvan eigenlijk niemand weet wie het is en waar ze vandaan komt (behalve dat Adam tot over zijn oren verliefd op haar is geworden) komen op een gegeven moment ook de ouders van Joshys overleden verloofde op bezoek komen. Dan zakt de feeststemming tot een ijzig dieptepunt.

Conclusie over Joshy

Joshy is een soort-van Hangover, maar dan veel minder leuk en gezellig. De sfeer is grimmig en luid. De losbandige activiteiten die op de planning stonden lijken stuk voor stuk te mislukken. De humor is ver te zoeken en een tikje vreemd. Het lijkt soms wel of de spelers direct op elkaar improviseren. Door: Score: Joshy krijgt 3 van de 5 punten.

Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.