logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Joseph Joseph egg poacher


joseph joseph egg poacher

Magnetrons en eieren… het lijkt een bijzonder onhandige combinatie. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn, meent Joseph Joseph, als je maar weet wat je doet! En ze gingen flink aan de slag om die grote uitdaging te combineren met één van de moeilijkste manieren om een ei te bereiden: pocheren. En dat is bijzonder goed gelukt met de Egg Poacher! Met dit handige hulpje maak je in een handomdraai één of twee gepocheerde eieren, zonder al het gedoe met de perfecte watertemperatuur, azijn, zout, draaikolkjes maken en al die andere huis- tuin en keukentips.

Met de Joseph Joseph egg poacher wordt het een stuk eenvoudiger. Sterker nog: als je d’r een beetje handig in bent geworden en weet wat je moet doen, heb je binnen drie minuten twee gepocheerde eieren op tafel!

Stap 1 is het vullen van de bakjes met water. In de rode ‘zeefjes’ staat een duidelijke markering. Tot zo ver, en niet verder.

Stap 2: het breken van de eieren. Daarvoor zit in het midden van de Eggp Poacher een handig opstaand randje, waarmee je de eischaal snel doorboort. Breken, en één ei per kant. Heb je dat? Mooi.

Stap 3: Het bereiden! Doe het deksel op het bakje en zet hem anderhalve minuut in de magnetron op 900 watt. Ongeveer. Let wel, iedere magnetron is anders. Misschien moet die bij jou iets langer, iets korter, minder vermogen… Pocheer je één ei? Dan ben je na een minuut al klaar. Doe rustig aan met de volgende stappen – de eieren moeten nog een half minuutje nagaren in het water.

Stap 4: De eieren zitten al in de zeefjes. Haal ze d’r uit, laat het ei even uitlekken en leg hem op je beschuitje, boterham, beschuitbol, bord, … om er lekker van te smullen! Een lepeltje kan handig zijn, soms moet je ‘m even een handje helpen om los te komen.

De Egg Poacher is onderdeel van de M-Cuisine lijn van Joseph Joseph. Een nieuwe serie slimme keukengadgets die het beste uit je magnetron halen en ook nog eens het leven van elke kok vergemakkelijkt. Met deze nieuwe tool creëer je het perfect gepocheerde ei.

Hoe werkt het?
Gepocheerde eieren in een handomdraai: vul de compartimenten tot de aangegeven lijn met water, breek een ei (of twee) op het handige breekpunt, doe de deksel op het bakje en plaats de Egg Poacher in de magnetron op vol vermogen op de aangegeven tijd. Gebruik het vergiet en serveer je gepocheerde eitje.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.