logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Jonnie, Guido van Genechten

Jonnie
Jonnie15

Niet alle dieren zijn even aaibaar. Denk aan krokodillen, slangen, ratten, of… spinnen! En dat vinden sommige van die dieren wel heel erg jammer! Zo is er bijvoorbeeld Jonnie, de spin. Een heel lieve spin, al zegt hij zelf. En alleen hij kan het weten, want iedereen is superbang voor hem!

Bang

En daar is Jonnie natuurlijk echt wel verdrietig over. Want hij wil zijn verjaardag zo graag met iemand vieren! De spin Jonnie heeft zelfs een taart gekocht, maar zelfs dat trekt dieren niet over de streep. Ze blijven bang voor de grote, harige spin…

Lief een sfeervol

Jonnie is in korte teksten geschreven, in een dik, duidelijke blokletter. Die passen perfect bij de kleurige tekeningen, die met dikke zwarte lijnen zijn aangezet. Zo is heel mooi duidelijk hoe alle dieren over Jonnie denken, en zie je Jonnies bui dalen. Het is dan ook een lief en sfeervol boek, dat kinderen zeker aan het denken zal zetten. Waarom is iemand lief? Of waarom vind je iemand niet lief? Uiterlijk zal geen rol mogen spelen!

Jonnie, Guido van Genechten
Clavis Books, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044818574


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.