logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Onze jongens, Entertainment One


Onze-Jongens-70x100-poster-MED-RES-20161261731[1]Onze Jongens is een film waar je vrouw in ieder geval bijzonder blij van zal worden. Tenminste: als ze houdt van naakte, gespierde mannenlijven die ritmisch bewegen op muziek, waarbij ze zich langzaam uitkleden. Juist: Onze Jongens gaat over een groepje strippers! Hoewel het dus niet helemaal een film is voor mannen, is het overigens toch wel een vermakelijke film om te zien.

Het verhaal van Onze Jongens

In deze film keert Jorrit terug na vijf jaar van huis te zijn geweest: na een mislukt huwelijk trekt de jongeman de wijde wereld in. Hij gaat op een booreiland werken. Hard werk, waar je blijkbaar een goed afgetraind lichaam aan overhoudt. Dat vind hij overigens niet erg, want Jorrit is een echte rokkenjager. Maar op een gegeven moment houdt het op bij het booreiland, en wordt hij naar huis gestuurd. Met zijn tas over de schouder keert hij weer huiswaarts, maar hij durft niet bij zijn ex aan te kloppen. Zelfs niet om zijn zoontje weer te zien. Gelukkig kan hij terecht bij zijn oude kameraad Bas, die nog steeds een bouwbedrijf heeft. Dat bedrijf loopt helaas niet meer zo goed: hij heeft nog maar een paar man in dienst.

Goud geld

Dan ontdekt Jorrit bij toeval een heel mooi bijbaantje: dat van stripper. Tijdens een klus heeft een aantal vrouwen bij een uitgeverij namelijk een ‘Coca-Cola-Lightbreak-momentje’ wanneer ze Jorrit in zijn hemd zien staan. Verlekkerd staren ze naar de steiger, en wanneer de bazin vraagt of hij wil optreden als stripper zegt hij daar – met enige tegenzin – toch ‘ja’ tegen. En wat blijkt? Een gouden greep! Uiteindelijk weet Jorrit zijn vriend over te halen om het bouwbedrijf als basis te gebruiken voor een groepje strippende mannen. En daarmee is het hek van de dam. Want het gebeurt allemaal in het diepste geheim: niemand wil het aan de buitenwereld bekend maken. Hoewel Jorrit’s zoon er achter komt, en zijn nieuwe vriendin het ook ontdekt, zijn de ex-vrouw van Jorrit en de vrouw van zijn kameraad er wat minder van gecharmeerd…


Recensie over Onze jongens

Het is een blijft een grappig verhaal, deze Nederlandstalige verfilming van Magic Mike. Toegegeven: het verhaal is wat platter, en de jongens gaan tamelijk ver in hun strip-momentjes (ik dacht altijd dat het ‘handjes-af’ principe best streng gehanteerd werd?) is het een verhaal met een paar lagen. Vooral de band met zijn nieuwe vriendin en zoontje spelen een belangrijke rol in de film – en dat maakt veel goed.

Score: 7


Informatie

Titel: Onze Jongens
Uitgever: Entertainment One
Tijdsduur: 98 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.