logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De jongen in de zeepbel, Valerie Eyckmans en Stephanie Dehennin

De Jongen in de zeepbelVerlegen kinderen zouden er een moord voor doen: een grote zeepbel waar je in kunt wegkruipen. Weg van al die nieuwsgierige mensen en drukte! De jongen in de zeepbel is het gelukt. Hij heeft een bijzonder krachtig sopje door elkaar geroerd en trekt daarin de wijde wereld rond.

Spannend in de lucht

Vanuit zijn zeepbel beleeft de jongen allerlei mooie en wonderlijke momenten. De natuur is ook zo mooi, en in zijn zeepbel is het zo rustig. Daar kun je alleen maar van genieten. Bovendien vindt de hele wereld de jongen in de zeepbel maar wat interessant. Hij wordt op slag beroemd! En ook al is hij wat verlegen, kan hij ook daar best van genieten.

Tegenslag

Als je een lange tijd alleen in een zeepbel rondzweeft, kom je natuurlijk ook tegen een paar probleempjes aangebotst. Letterlijk! Zo’n zeepbel laat zich niet zo makkelijk sturen: het zijn best eigenwijze voertuigen. Al snel ontdekte jongen dat ook, en beleeft hij enkele spannende momenten als de natuur of dieren zijn zeepbel dreigen stuk te maken. Bovendien begint hij een ontzettende honger te krijgen. Aan eten meenemen had hij niet gedacht… Als hij tenslotte een meisje om hulp hoorde roepen staat hij bovendien voor een belangrijke keuze. Zal hij zijn zeepbel dan toch moeten verlaten?

Conclusie over De jongen in de zeepbel

De jongen in de zeepbel is een mooi getekend en spannend boek, waar kinderen zeker van zullen genieten. Misschien willen zij ook wel eens in een zeepbel de wereld rond? Het verhaal bevat een paar spannende momenten en een redelijk snel einde. Door: CooleSuggesties Score: De jongen in de zeepbel krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

De jongen in de zeepbel, Valerie Eyckmans
Illustrator: Stephanie Dehennin Van Halewyck, 40 pagina’s, hardcover. Vanaf: 4 jaar. ISBN: 9789461316264. Prijs: 14,99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.