logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Johnny English Reborn, Universal Pictures

In dit tweede deel van Johnny English zit deze geheim agent (gespeeld door Rowan Atkinson) flink in de rats. Na de eerste film heeft hij flink wat te verduren gehad, en dat heeft zo zijn littekens nagelaten! Na een flinke therapiesessie in het Verre Oosten is hij echter weer helemaal de oude – of beter, zijn de monniken hem zat. Johnny English, de geheim agent zonder vreed (of benul), is namelijk niet bepaald het toonbeeld van mannelijkheid en stoerheid, en ze hebben dan ook heel wat met hem te doen gehad. Hoewel Johnny daar anders over denkt: hij ziet zichzelf meestal als ultieme geheim agent, hoewel daar soms wat twijfel over lijkt te bestaan: hoe zeker hij in de ene scène is, hoe stuntelig is hij in de andere. In zijn onnavolgbare, catastrofale stijl moet Johnny English een complot tegen de Chinese premier zien te verijdelen. Daarbij moet hij het opnemen tegen dubbelagenten en een moordzuchtige schoonmaakster, met hilarische gevolgen…

In tegenstelling tot de meeste parodieën heeft deze film overigens wel een redelijke verhaallijn, met nadruk op redelijke. Er worden af en toe wat stukken overgeslagen, en de diepgang is natuurljik best ver te zoeken. Desondanks is de film zeker vermakelijk. Er wordt open en bloot de draak gestoken met tal van Bond-films, waarbij er een aantal waarschijnlijk enkel voor ingewijden te herkennen zullen zijn. Ondanks dat is het verband overduidelijk, en is de combinatie tussen Mr. Bean en James Bond zonder meer geslaagd en succesvol. Missie geslaagd, Johnny!

Johnny English Reborn, Universal Pictures

Tijdsduur: 97 minuten, Komedie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro), Blu-ray (ca. 22 euro)

Deze film bij: BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.