logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: JML Ceracraft keramische messenset

LeukeSuggesties-JML Messen (2)Je hebt ze vast wel eens gezien op tv of op een kleine monitor in je warenhuis: de Ceracraft keramische messen van JML. Ze beloven vlijmscherp te zijn, en zo te zijn voorzien van een speciale keramische coating, waardoor niets aan de messen blijft kleven. Maar is dat zo? Wij gingen aan de slag met de messenset, en ondervonden het in levende lijve!

In de set zitten drie messen: een koksmes, een keukenmes en een schilmesje. Alle drie met een handige beschermhoes. Die beschermen niet alleen de messen, maar ook je vingers. Ze zijn namelijk echt vlijmscherp! En dat is wel heel prettig: goed gereedschap is dé basis. Het handvat is van rubber, wat zorgt voor een uitstekende grip. Ze zullen niet snel uit je hand glippen.

LeukeSuggesties-JML Messen (1)Zoals gezegd: de messen, in RVS uitgevoerd, zijn erg scherp. Ze zouden ook bijzonder bestand moeten zijn tegen corrosie, maar daar kunnen we op dit moment nog weinig over melden. De keramische afwerking ziet er echter niet alleen heel erg stoer uit, maar heeft ook nog eens een tweede functie: er blijven minder dingen aan kleven. En dan moet je dat wel enigszins ruim zien. Natuurlijk blijven er wel dingen aan kleven, overal blijven dingen aan kleven. Het belangrijkste is dat ze makkelijk weer loslaten. Vaak uit zichzelf, de zwaartekracht doet natuurlijk graag zijn ding, maar anders vallen ze er wel af als je verder gaat met snijden. Missie dik geslaagd voor de keramische laag! En dan maakt het niets uit dat de messen redelijk hoog zijn. Onze voorlopige conclusie: tot nu toe is het de prijs dubbel en dwars waard. Wellicht dat topkoks en sterrenchefs er wel iets op aan te merken hebben, voor mij als normale thuisgebruiker zijn het echt topmessen. Zeker voor dat geld!

Ceracraft messenset, 3-delig, JML
Prijs: 19,95 euro

Web: www.jmlshop.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.