logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Jeuk, seizoen 4


Thomas Acda en Peter Heerschop nemen, samen met Jelka van Houten en Thekla Reuten, de hoofdrollen op zich in het vierde seizoen van de komedieserie Jeuk. Daarin staat één ding centraal: plaatsvervangende schaamte. Die echte jeuk-momenten, die je soms tegenkomt. Je zou het eigenlijk kunnen zien als een maatschappelijke spiegel, vermengd met een flink aantal afleveringen van ‘komt een man bij de dokter’. Misverstanden, mislukte grappen, sociale missers, taboedoorbrekende onderwerpen… ze komen allemaal voorbij.

Nederlandse humor

Daarbij staat de droge en vaak ook platte Nederlandse humor wel centraal. Thomas en Peter schamen zich blijkbaar echt nergens voor en zetten zichzelf met regelmaat flink te kijk. Daarbij valt op dat de serie deels gescript is, en deels geïmproviseerd. Een leuk aspect, dat beide heren wel is toevertrouwd, maar zorgt wel voor een wat onbeholpen filmstijl. Die ziet er regelmatig slechter uit dan de filmkwaliteiten van de gemiddelde YouTube-held. Een gemiste kans!

Herkenbaar

Waar de kracht van Jeuk hem echt in zit, is de herkenbaarheid van de verschillende situaties. Ook al heb je niet in precies diezelfde situatie gezeten, je kunt je vast wel indenken hoe het zou zijn (en hopelijk anders gaat) als je je wel in die situatie zou verkeren. De Nederlandse kneuterigheid, krenterigheid en onwetendheid komt schitterend naar voren en worden geweldig in beeld gebracht door Thomas en Peter. Leuke rollen om te spelen, beide heren genieten er zichtbaar van.

Ga direct naar Jeuk, seizoen 4 op BOL.com.


Recensie over Jeuk, seizoen 4

Een grappige Nederlandse serie die echt gebaat zou zijn bij beter camerawerk en wat minder platte grappen. Dat moet toch echt wat intelligenter kunnen, zou je denken! De enigszins schokkende titels komen vaak niet terug in de filmpjes zelf – die zijn een stuk gematigder.

Score: 7


Informatie

Titel: Jeuk, seizoen 4
Uitgever: Just Entertainment
Tijdsduur: 10×25 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.