logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Jenga Tetris, Hasbro


Bij het oeroude en wereldberoemde computerspel Tetris is het de bedoeling een muur te bouwen van blokjes, die perfect in elkaar passen. Jenga Tetris draait dit op: je hebt een pilaar, gebouwd van verschillende tetrisblokjes, waarbij je telkens een blokje moet weghalen. Let wel: de blokjes hebben, net als de Tetrissteentjes, allemaal andere vormen! Het is dus niet zo eenvoudig als de originele Jenga-versie, waarbij de blokjes gewoon rechthoekig zijn. Het voordeel van Jenga Tetris is weer wel dat de blokjes van kunststof zijn, en daardoor wat gladder.

Het bijzondere en soms ook wel vreemde van de Tetris-variant van Jenga is dat de vorm van de blokjes anders is. Het is niet altijd erg om gaten in de toren te hebben, omdat een L-vormig blokje of een U-vorm meer steun biedt dan een standaard blokje. Het lastige van die vreemde vormen is dat je zo maar een ander blokje kunt meetrekken. Kijk dus goed welke vorm je blokje heeft, meestal kun je dat aan de rand van de toren wel inschatten.

Ook hier gaat het er om dat je de blokjes uit de toren trekt en bovenop weer neerlegt. Grappig detail: lukt het je om een heel vlak te maken, dan mag jij de volgende speler aanwijzen! Het is een leuk spel, met een extra variatie op het bekende (en populaire) torenspel. Het is minstens zo spannend, zes keer zo kleurrijk en stukken meer variabel. Geduld en behendigheid worden ontzettend op de proef gesteld, met een knallende ontknoping tot gevolg!

Jenga Tetris, Hasbro
Prijs: 24,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: vanaf 1. Speltijd: ongeveer 15 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.