Recensie: Japie de stapelaar, Bas Rompa en Kaatje Vermeire


9789058387974 japie de stapelaar

Japie is een kluizenaar. Hij woont aan de rand van een dorp, en verzamelt de spullen die mensen bij hem komen brengen. Alle spullen die mensen niet meer willen, ze komen het bij hem afgeven of afzetten. Zijn huis en tuin staan vol torenhoge stapels met spullen. Het liefst verzamelt Japie vogelhuisjes. En als hij geen echte vogelhuisjes krijgt, dan maakt hij ze wel. Theepotten, gieters, gitaren… alles kan worden omgevormd tot vogelhuis. Soms tuurt Japie in de verte en droomt hij van verre reizen. Zijn verzameling houdt hem echter thuis. Tot hij op een dag een kaartje van ergens ver weg vindt… Dan gaat Japie dromen, en wil hij, net als het meisje op de kaart, in de wolken zweven. Maar hoe geraakt hij daar?

Japie de stapelaar is een prachtig groot prentenboek, dat vol staat met schitterende, sfeervolle prenten. En die moet je goed bekijken, want ze staan werkelijk vol met details. Er zijn een aantal elementen die regelmatig terugkomen, zoals de hond, de kat en natuurlijk Japie zelf. De voorwerpen zijn met de grootste zorg getekend, en door de prenten heen vind je leuke grapjes verstopt. Japie de stapelaar is een lief boek over loslaten, verzamelen en vooral over dromen. De boodschap is voor kinderen misschien wat zwaar, maar met een gesprekje achteraf komen de dromen van de kinderen zeker los. En laat ze lekker dromen en praten! Wie weet komen er op een dag vogeltjes die de dromen naar ze brengen.

Japie de stapelaar, Bas Rompa en Kaatje Vermeire
Eenhoorn, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,50 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789058387974

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.