logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Jan Pannenkoeken


Voor volwassenen is het niet altijd even vanzelfsprekend, maar ouders weten het: pannenkoeken staat gelijk aan een feestje. Ook al is er niets te vieren. Dat ploeteren achter het fornuis wordt steevast beloond met een gezelligheid aan tafel: versieren, combineren, oprollen, stapelen, leuke figuurtjes: succes gegarandeerd.

Maar ja: dat ploeteren vooraf, dat hoort er wel bij. Jammer genoeg. Er zijn natuurlijk kant-en-klaarpannenkoeken te koop, maar die hadden me nooit echt kunnen bekoren. Dunne pannenkoeken die nauwelijks vullen en bovendien vol kleine gaatjes zitten. Een pannenkoek met stroop resulteert in evenveel stroop op het bord, in een abstract stippelpatroon als op de pannenkoek zelf! Het gevolg is dat ik het schap al jaren lang vermeed en niet ontdekt dat er al een tijd lang een nieuw merk te koop is: Jan Pannenkoeken.

En nieuwe producten proberen, dat doe ik graag! Vol enthousiasme ging ik dan ook aan de slag met de pannenkoeken. Volgens de website worden ze namelijk ambachtelijk gebakken, zoals Jans moeder ze ook bakte. Eerlijk, eenvoudig, en lekker. Tja: dát maken we zelf wel uit! Maar eerlijk is eerlijk: er is geen woord van gelogen. Of ze net zo smaken als de pannenkoeken van jouw moeder kan ik natuurlijk niet oordelen: de pannenkoeken van mijn moeder smaakten bijvoorbeeld iedere keer anders, maar de pannenkoeken van Jan smaken en proeven wel ambachtelijk.

Het ambachtelijke laat zich zien door een iets gekarteld randje, de pannenkoeken zijn niet fabrieksmatig rond. Ook de bruining verschilt iets per pannenkoek. Ze zijn mooi dun, en bovenal: zonder de vervelende gaatjes! Jay! En de smaak is inderdaad eerlijk: zo maak ik ze zelf ook. Maar dan doe ik er stukken langer over! Je kunt ze in de magnetron verwarmen, of even in de pan. Die laatste raden zowel Jan als ik aan, ze worden dan echt het lekkerst. Alsof je ze zelf hebt gebakken!

Leuke feesttip: maak een pannenkoekentaart! Pannenkoek op pannenkoek, telkens met een andere smaakmaker er tussen. Pasta, stroop, appelstroop, suiker, poedersuiker… de pannenkoeken lenen zich er prima voor, want hoewel ze allemaal net iets anders zijn, zijn ze allemaal wel rond genoeg om een mooie stapel te vormen. Als laatste stap een mooie scheut stroop erover, stukje afsnijden, en smullen maar!

Verkrijgbaar als pak van 8 stuks in het koelvak van de meeste supermarkten. Voor meer informatie: www.janpannenkoeken.nl

jan pannenkoeken assortimentNIEUW: Jan gevulde pannenkoeken

Niets is zo lekker als een pannenkoek mee naar school of werk. Jan vindt dit ook! Daarom heeft hij het nu nog makkelijker gemaakt en heeft hij ze alvast belegd, opgerold en bovendien per stuk ingepakt. De Jan gevulde pannenkoeken zijn per 5 apart verpakt in een doosje en zijn te vinden in het vriesvak van de Jumbo en C1000 supermarkten.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.