logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: James Blond en de vermiste rapper, Fred Diks

james blond en de vermiste rapper De tweeling Kim en James Slimpelveld komen uit een familie van rechercheurs. Het is dan ook niet raar dat deze twee durfals ook graag mysteries oplossen. Dat doen ze onder de namen Slim en Blond, aangezien James zich James Blond noemt (dat klinkt stoer, en hij heeft een blond koppie) en Kim erg slim is. Deze stoere tweeling is ook nog eens erg sportief, ze houden van freerunnen. En muziek: James rapt er wat op los! Jams Blond en de vermiste rapper is het tweede deel uit een hopelijk lange serie. James valt in dit deel echt met zijn neus in de boter. Zijn juf heeft namelijk twee rappers uitgenodigd op school: Big Hero en MC Mo. Big Hero is al langer bekend en heeft al flink wat hits op zijn naam staan. MC Mo is nog niet zo bekend, maar brengt daar graag verandering in! Als Big Hero n MC Mo staan te praten in het keukentje van de school horen Kim en James toevallig wat ze zeggen. Ze praten nogal gehaast en gespannen. Wat zou er aan de hand zijn? Ondertussen zijn ze bezig met een vermiste portefeuille: de oude meneer Van Kampen is hem verloren na een avondje theater. En in die portemonee zat de enige pasfoto van zijn overleden vrouw en haar kettinkje. Onvervangbaar! James en Kim doen er alles aan om meneer Van Kampen te helpen. Maar dan komt er nog een groter mysterie om de hoek kijken, als MC Mo ineens vermist wordt! Wie kan er achter zijn ontvoering zitten? Big Hero? De gevaarlijke motorbende bij wie papa undercover is? Juf? Of die vreemde fan? James Blond en de vermiste rapper is een spannend boek vol avontuur en sensatie. James en zijn vrienden beleven de leukste avonturen, e zitten zeker niet stil. Dit deel staat nog meer dan het vorige in het teken van rap en muziek. James en zijn kameraden maken zelfs een eigen muziekvideo, en vertellen je ook een beetje hoe dat gaat. Hoe cool is dat? Het blijft wel lastig lezen, die raps: op welk ritme zouden ze rappen? De illustraties van Mark Janssen maken het verhaal helemaal af, en geven het boek net iets extra’s.

Informatie

James Blond en de vermiste rapper, Fred Diks
Illustrator: Mark Janssen Kluitman, 112 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789020673920

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.