logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Jakko en Kees op wereldreis, Marianne Busser en Ron Schröder


Jakko en Kees op wereldreis, dat klinkt al bijzonder spannend. Het begint al heel spannend voor kinderen, wanneer Jakko met zijn rode trapautootje dor het park rijdt en een man zijn hondje ziet schoppen. Daar springt hij op af, en zo komt Jakko aan zijn hondje. Dat hondje noemt hij Kees, en vanaf dat moment zijn ze niet meer van elkaar weg te slaan.

Er is echter een klein probleempje. De ouders van Jakko gaan op wereldreis met een grote lapjesluchtballon. Daar heeft hij dus weinig hulp aan. Gelukkig mag Jakko gewoon thuis blijven en besluit hij zelf de nodige avonturen te gaan beleven met zijn rode trapauto en zijn hondje Kees. En dat gaat zeker lukken, want Jakko valt in de ene bijzondere situatie na de andere. Zo vind hij een echte vertaalpapegaai, die echt alle talen kent, en redt hij een lief meisje uit een boomhut. Ondertussen schrijft hij briefjes met zijn papa en mama, die via een postduif worden verzonden. Zo hebben ze toch nog een beetje contact, en is Jakko gerustgesteld dat zijn ouders hem met een verrekijker vanuit de ballon kunnen zien.

Jakko en Kees op wereldreis is een leuk voorleesboek, dat vooral dankzij de vrolijke tekeningen van Mark Janssen een vrolijk geheel is geworden. De avonturen zijn lekker fantasierijk en soms een tikje absurd, maar dat maakt helemaal niet uit. De spannende avonturen zijn ook heel herkenbaar voor jongere kinderen: Jakko doet misschien wel al die dingen die kinderen wel zouden willen, maar blijft ook gewoon een kind. En dat maakt de herkenbaarheid wel zo groot –  kinderen zullen zich prima kunnen inleven in al die spannende verhalen. Zeker dat een kind alleen thuis mag blijven terwijl diens ouders op wereldreis gaan zal een flinke indruk maken op jonge kinderen. Die vinden het al spannend als ze een paar minuutjes thuis blijven als je een boodschap gaat doen!

Informatie

Jakko en Kees op wereldreis, Marianne Busser en Ron Schröder

Illustrator: Mark Janssen
Moon uitgevers, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789048825820


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.