logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Jack Reacher – Blauwe Maan, Lee Child

Stel je voor: je zit in een Greyhoundbus en ziet hoe een oudere man vredig slaapt, terwijl een dikke envelop met contant geld gevaarlijk uit zijn zak steekt. Je voelt de spanning stijgen wanneer een overvaller toeslaat, maar gelukkig is daar Jack Reacher. Hij heeft alles in de gaten gehouden en grijpt op het juiste moment in. Dit is het begin van Blauwe Maan, een nieuw avontuur in de typische Reacher-stijl die we zo goed kennen en waarderen.

Geldproblemen

De oude man is duidelijk dankbaar, maar weigert Reachers aanbod om hem veilig thuis te brengen. Er is iets mis; de man is kwetsbaar, bang en zit duidelijk in grote problemen. En Reacher zou Reacher niet zijn als hij dat zomaar zou laten gebeuren. Tegelijkertijd zien we hoe elders in de stad twee meedogenloze, rivaliserende criminele bendes om de macht strijden. De vraag rijst al snel: hebben zij de controle over het leven van de oude man? Reacher besluit de man te helpen met zijn financiële problemen en het recht een handje te helpen…

Maffiabendes

Naarmate Jack Reacher zich in Blauwe Maan dieper duikt in de wondere wereld van kredietverstrekkers, merkt hij dat er heel wat mensen gebukt gaan onder de invloed van de twee bendes: ze regeren hun terreinen met ijzeren vuist. Daar wil Jack Reacher een stokje voor steken! Met de jonge en knappe Abby op sleeptouw veegt hij de bezem door het stadje en maakt schoon schip. Daarbij blijkt maar eens te meer dat Reachers morele kompas niet altijd even scherp staat: zijn zwart-wit beeld van rechtvaardigheid doet ook bij zijn nieuwe vrienden soms de wenkbrauwen omhoog rijzen.


Ga direct naar Jack Reacher: Blauwe Maan op BOL.com.

Recensie over Jack Reacher: Blauwe Maan

Dit verhaal is een klassiek Jack Reacher-avontuur: strak geschreven, vol actie en met een moreel randje. Fans van de serie zullen niet teleurgesteld zijn. Reacher is in topvorm en bewijst opnieuw waarom hij een van de meest geliefde helden in de moderne thrillerliteratuur is. Mis dit boek niet, het is een must-read voor elke liefhebber van spannende verhalen!

Score: 8


Informatie

Titel: Jack Reacher: Blauwe Maan
Auteur:
Uitgever: Rainbow pockets
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Paperback
ISBN: 9789041715364
Prijs: 11 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.