logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Jack bestelt een broertje, Just Entertainment


Jack Bestelt een broertje Jack woont in een heel bijzonder gezin: met twee moeders, en geen vader. Dat is voor hem heel erg normaal, maar hij heeft wel een probleem: hij is namelijk enigst kind! En hij wil zó graag een broertje! Want in de straat waar hij woont, met zijn ooms, tantes en neefjes binnen handbereik, blijft hij toch een beetje het buitenbeentje. Hij vind geen aansluiting bij zijn neefjes, en droomt daarom soms van eht feit dat hij SuperJack is. Gewapend met zijn waterpistool, gevuld met verf, redt hij wat hij redden kan. Maar ja: dat levert hem nog steeds geen broertje op. Wel een konijn, maar da’s toch anders. Totdat Jack ontdekt dat hij via een zaaddonor geboren is, die op internet besteld is. Via een speciale zaaddonor-app (Willies) gaat Jack op zoek. Jack bestelt een broertje! Maar dat gaat natuurlijk niet zo maar: Jack moet eerst een geschikte kandidaat vinden die zijn ‘willies’ wil afstaan. En dat allemaal terwijl zijn moeders niets weten of vermoeden! Die hebben trouwens genoeg zorgen aan hun hoofd: de een, een ex-zangeres, doet mee met een programma waarin BN-ers de mooiste duik moeten laten zien, de ander is druk met afvallen. En dus vergeten ze Jack een beetje. Jack, die de hele film rondloopt met konijnenoren, tot hij heeft wat hij wil: een broertje. Die oren heeft hij ook op tijdens zijn ontmoetingen met de toekomstige zaaddonoren, en dat zijn op z’n zachtst gezegd heel kleurrijke types, ieder met hun eigen problemen. Gelukkig is SuperJack altijd binnen bereik, en die helpt iedereen in nood! En zo komt het dat Jack geen Willies krijgt, maar wel een boel nieuwe (en rare) vrienden. Jackt bestelt een broertje is een geweldig fantasierijk boek. Hoewel Jack op zoek is naar een zaaddonor wordt dat nergens heel expliciet gezegd: ik denk dat veel acht-jarigen ongeveer op hetzelfde kennisniveau zitten als deze durfal (behalve in het diepe van het zwembad). Langzaam maar zeker ontdekt Jack dat hij helemaal niet alleen is, ook al is hij enigst kind: hij heeft vrienden en een nieuw vriendinnetje, en dat is ook al heel wat! Daar heeft hij zijn handen al vol aan. Deze film is geweldig mooi verfilmd, met veel aandacht voor kleine details en een kleurrijke sfeer, zoals je die alleen in kinderfilms kunt tegenkomen. De actieve en stoere manier van filmen als Jack SuperJack wordt is geweldig cool gedaan. Lek detail: bij iedere nieuwe ontmoeting met een donor hoor je eerst een super spannend muziekje, dat meteen wordt doorbroken door een rare grap of ongelukje.

Informatie

Jack bestelt een broertje, Just Entertainment Tijdsduur: 86 minuten, Avonturenfilm. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.