logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Jabra Storm headset


Als je regelmatig draadloos belt, dan doe je dat meestal met een klein headsetje. Het voordeel daarvan is namelijk dat je omgeving gewoon te horen is. Bovendien heeft zo’n klein headsetje een uitstekende microfoon aan boord, zodat de andere partij je prima kan horen. Jabra heeft onlangs een nieuw headsetje geïntroduceerd: de Jabra Storm.

Deze bluetooth headset ziet er klassiek uit, maar heeft een paar mooie technieken aan boord. Zo beschikt de Jabra Storm over de modernste microPOWER-techniek. Er zit een lihtium-ion knoopcel ingebouwd in de speakerbehuizing. Een accu die het bijzonder lang vol houdt: tot wel tien uur gesprekstijd! De headset blijft tien dagen stand-by staan, en opladen duurt slechts 2 uur. Opladen zelf gaat via een universele micro-USB plug.

Daarnaast beschikt de headset over een paar knappe technieken. Zo zorgt Noise Blackout ervoor dat storende achtergrondgeluiden worden weggefilterd. Twee microfoontjes zorgen voor een HD geluidskwaliteit, voor haarscherpe gesprekken. Op de microfoonpunt zit bovendien een zogenaamde windsok van schuimstof, waardoor storend windgeruis wordt weggefilterd.

Je maakt verbinding via bluetooth op de ouderwetse manier, maar je kunt ook met behulp van NFC verbinding maken. Dankzij de Near Field Communication maak je letterlijk in een handomdraai verbinding met je smartphone. Deze headset is qua geluid geoptimaliseerd om mee te bellen. Spraak komt haarscherp over, maar voor muziek is de koptelefoon natuurlijk niet geschikt. Daarvoor ontbreekt het simpelweg aan basgeluid. Het lage bereik begint pas bij 300 hertz, en loopt op tot 3400 hertz.

De mono headset schuif je snel en simpel om je oor, waar hij oerdegelijk blijft zitten. Dankzij het gewicht van slechts 7,9 gram zul je nauwelijks merken dat je hem draagt. Er zijn verschillende rubber oortjes meegeleverd, waarmee je hem in of tegen je oor kunt dragen. Met een druk op de knop kun je gesprekken aannemen of afwijzen, maar ook kun je via de headset het volume aanpassen. Je telefoon kan dus veilig in je jas of tas blijven zitten.

Jabra Storm
Prijs: 69,95 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.