logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: iTeufel Magnum


iTeufel magnum

De iTeufel Magnum is een perfecte gadget/radio voor in de huiskamer, kantoor, slaapkamer of zelfs voor in de keuken! De Magnum heeft het mooie, warme geluid dat we inmiddels gewend zijn van Teufel: een mooie volle bas, die ver draagt, een redelijk middenbereik, en ook heldere hoge tonen. De bas is via de afstandsbediening af te stellen. De Magnum is meer dan dat: het is een iPod- of iPhone Dock (met de 30-pins connector), bluetooth-speaker, radio én een wekker! Hoe veelzijdig wil je ‘t krijgen?

Als je de glanzende zwarte (of witte) radio van de voorkant bekijkt, zie je het lichtgevende Teufel logo: rood in de standby-stand, blauw als hij aan staat, en daar boven een klein display. Daarop zie je in de standby-stand de tijd, als hij aanstaat wordt het een informatiescherm. Aan iedere zijkant zie je twee speakers. Onderin zit de zware bass-speaker, voor een mooi en vol geluid. Achterop de radio vind je de aansluitmogelijkheid voor een antenne, audio-in, video-uit en een s-video uitgang. Ideaal, zo kun je filmpjes vanaf je iPod of iPhone afspelen op je televisie!

Bovenop de radio zie je namelijk de iPod-aansluiting, en knoppen om de radio aan-uit te zetten, vorig-volgend, de modus in te stellen, en natuurlijk het volume te regelen. Handig dat er knoppen op de radio zitten verwerkt, maar waarschijnlijk zul je eerder gebruik maken van de afstandsbediening, die niet groter is dan een creditcard. Daarop vind je ook alle knoppen: je stelt in vanaf welk apparaat je muziek wilt luisteren (tuner, iPond, Line in of Bluetooth), je kunt het volume regelen, de radio instellen en nog veel meer. Vreemd genoeg zit de Bluetooth knop aan de rechterzijde, terwijl de verschillende luisterstanden bovenin zitten. De afstandbediening reageert snel en gewillig.

Dankzij de veelzijdigheid van deze radio is hij geschikt voor bijna iedere ruimte. Je kunt hem makkelijk koppelen met draagbare apparaten, zoals mobiele telefoons of je tablet, om vanuit daar radio te luisteren of mp3-s af te spelen. Heb je een iPod touch of iPhone, dan kun je dat apparaat besturen met behulp van de afstandsbediening. Op zichzelfstaand is het een goede radio, met een prima aantal voorkeuzezenders en een helder geluid.

Het enige minpuntje is de meegeleverde stroomkabel. Deze steekt recht naar achter, waardoor je hem niet bepaald strak tegen een muur kunt zetten. Een gebogen stekker was hierbij mooier geweest.

iTeufel Magnum, iTeufel
Prijs: 399 euro

Dit product bij: www.TeufelAudio.nl

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.