logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: iTeufel clock v3 en iTeufel Radio v2


iTeufel is een wonderlijk merk. Het weet op magnifieke wijze een beeldschoon uiterlijk te combineren met goed geluid én een aangenaam prijskaartje. Zo zijn er afgelopen jaar twee aantrekkelijke producten geïntroduceerd, waar je beide zowel radio mee kan luisteren als muziek van kan afspelen vanaf je iPod touch of iPhone. In basis zijn beide producten dan ook gelijk: ze zijn voorzien van klok met wekfunctie, hebben een aantal radiovoorkeuzezenders en op de bovenkant een aansluitmogelijkheid voor je Apple-product. Heb je die geen, dan kun je gebruik maken van een analoge ingang voor je Smartphone of mp3-speler. Laten we ze eens afzonderlijk bekijken.

Clock v3

Wanneer je ‘s ochtends niet meer door drammerige buzzers, drukke radiopresentatoren of rare muziek wilt worden wakker gemaakt, maar liever zacht-in-de-dag start met je eigen lievelingsnummers, is hier jouw product: iTeufel Clock v3.  Zoals je van Teufel kunt verwachten, heeft deze radiowekker een geluidskwaliteit die niets meer met het geluid van een gangbare wekker gemeen heeft. Hiervoor zijn de twee hoogwaardige volbereik drivers verantwoordelijk, die door een aan de onderkant gemonteerde subwoofer worden ondersteund. Het resultaat is een opmerkelijk krachtig geluid, dat een nieuwe maatstaf zet voor radiowekkers. Dit geluid kenmerkt zich dan ook door een mooie volle bas, die ook bij een laag volume goed aanwezig is. Zet je hem wat harder, dan mis je wel wat muziek in het middenbereik, maar dat zal je slaperige oren zeker niet hinderen. Laat je hem namelijk op een ‘redelijk’ niveau staan of zachter, om lekker soepel wakker te worden, is dit gemis in bereik te verwaarlozen.

De wekker is voorzien van een belichte digitale klok met drie alarmsoorten en heeft zelfs een afstandsbediening, zodat je hem ook makkelijk aan en uit kunt zetten als je niet in bed ligt (of aan de andere kant van het bed).De geïntegreerde iPhone- en iPod-houder zorgt ervoor dat je Apple-apparaat niet alleen comfortabel is te plaatsen en je lievelingsnummers met de interne versterker van 8 Watt zijn te horen, maar ook dat de batterij van je Apple-apparaat tegelijkertijd wordt opgeladen.

iTeufel Radio v2

De iTeufel Radio v2 verenigd drie functies in zich: tafelradio met goed geluid, radiowekker met goed geluid, iPod dock met goed geluid. Het uiterlijk van de iTeufel Radio v2 komt overeen met een klassiek radiomodel uit de goede oude tijd: FM-ontvang in zuivere kwaliteit, ook zonder IT-studie goed te bedienen, aangenaam en vol in geluid. Net als de Clock v3 ‘ontbreken’ namelijk veel instellingen die je tegenkomt op andere radio’s, zoals een aantal vooraf ingestelde equalizer-instellingen. Wel kun je het niveau van het basgeluid regelen.

Ook de iTeufel Radio v2 heeft aan de bovenkant een iPod dock geïnstalleerd, dat de weergave van de iPod-nummers via de luidspreker van de iTeufel Radio v2 mogelijk maakt. Natuurlijk wordt je iPod ook opgeladen wanneer hij in de iTeufel Radio staat. Net als bij de wekkerradio heb je hier een mooi en volledig geluid, hoewel het hoge frequentiegebied van de middentonen wat zwak overkomen, wat veelal het segment is waar de zangpartijen zich in bevinden.

De Radio V2 is voorzien van een geïntegreerde klok, welke ook voor wekdiensten kan worden geprogrammeerd. Zacht gewekt worden door ofwel een signaaltoon, dan wel met een radiozender naar keuze of een je lievelingslied uit je iPod. Aan jou de keuze. Let wel dat het formaat van de radio dan ook een stuk groter is dan de Clock V3: deze zet je niet zomaar naast je bed! Dat zou hem ook zeker geen recht doen. Ben je echter wat kleiner behuisd, en hoef je niet direct een wekker naast je bed, dan zou je de Radio v2 prima als wekker kunnen gebruiken. Met een afstandsbediening kun je de radio, wekker en iPod makkelijk vanuit je bed of de bank aansturen.

Slaapkamer, woonkamer, kinderkamer, keuken of badkamer… met de drie verschillende kleuruitvoeringen, de praktische bediening, het makkelijke gebruik en verbazingwekkende goede geluid slaat de iTeufel Radio v2 overal een goed figuur. Met name de combinatie tussen hoogglans materiaal en matte elementen zorgen voor een mooie combinatie. Jammer is wel dat met name de witte uitvoering een steekje laat vallen in de kleur: in de matte kunststof elementen zit een zweempje geel, of is snel vergeeld (we hebben hier natuurlijk geen spiksplinternieuw model onder handen gehad), waardoor het wat minder mooi afstak tegen het hagelwitte hoogglans materiaal. De twee boxen bereiken een aanzienlijk stereo-effect dat met de lage tonen van de subwoofer wordt ondersteund. 35 Watt totaalvermogen zorgen ervoor dat het ook wel eens wat harder mag. En dat zonder dat het piept of kraakt. Het geluid blijft helder en de bas is met een regelaar te doseren.

Clock v3 en Radio v2, iTeufel
Prijs: resp. 99 en 199 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.