Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:
Recensie: Italiaans brood, Maxine Clark
Niets ruikt zo heerlijk als zelfgebakken brood dat net uit de oven komt. Je eigen Italiaanse broodsoorten bakken is een ontzettend plezierige en rustgevende bezigheid. De belangrijkste ingrediënten voor brood blijven bloem, zout, gist en water, maar door de verrijking met smakelijke extra’s – zoals olijven, noten en gedroogd fruit of knoflook, pesto en olijfolie – haal je Italiaanse sferen in huis. Met de makkelijk te verkrijgen ingrediënten, eenvoudig keukengerei en natuurlijk de recepten uit dit heerlijke boekje bak je snel en gemakkelijk de heerlijkste soorten Italiaans brood, zoals focaccia, ciabatta, pizzette of je eigen pizza.
Onder amateurkoks is het bakken van je eigen brood wel het summum van genieten. Niet alleen het eten speelt daarbij een rol, maar ook zeker het maken ervan: het wachten, het ‘meeleven’ met je deeg, en natuurlijk het bruut uitleven op het kneden en doorkneden ervan. Geduld, discipline en goed materiaal zijn minstens zo belangrijk als het recept en de ingrediënten. Om echter eens wat anders in je lunchtrommel of op de ontbijttafel te zetten als het standaard volkorenbrood of zachte melkwit kun je eens over de grens kijken: Italië bijvoorbeeld, waar brood een belangrijke plaats inneemt in hun culinaire erfgoed. In dit boek vind je dan ook tal van verschillende gerechten: van focaccia tot grissini, van een broodrol tot kikkererwtenbrood met rozemarijn. Tja, een beetje Italiaan schuwt geen ‘vreemde’ ingrediënten in zijn brood! Als je dus even in een dipje zit met het zoveelste standaard eigengemaakte brood moet je zeker eens kijken naar dit leuke werkje met zijn mooie, sfeervolle foto’s: je zult zelfs ontdekken dat brood niet alleen is toebedeeld aan onze standaard maaltijden, maar ook bij de hoofdmaaltijd of als tussendoortje of zelfs bij de koffie is brood een graag geziene gast. Eet smakelijk!
Italiaans brood, Maxine Clark
Gottmer, maart 2011, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789023012702
[…] vind je ook interessant: Recensie: Italiaans brood, Kosmos uitgevers Deel dit artikel […]