logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Isa Bella, Poppy Harper

isa bellaIsa Bella is een echt meisjesmeisje, dat geniet van poppen en prinsessen en roze als lievelingskleur heft. Helaas is ze in haar gezin de enige. Ze heeft maar liefst vijf broers, en woont daardoor eigenlijk een beetje in een echt mannenhuis, vol rotzooi, flauwe vieze grappen en heel veel stinksokken. En dat terwijl ze zo graag een echt lief, mooi, en perfect meisje zou zijn, zoals haar buurmeisje Bibi. Och, ze zou zo graag eens een plekje voor zichzelf! Want haar slaapkamer moet ze delen met de ‘verschrikkelijke tweeling’ die iets te graag kattenkwaad uithaalt. En dan krijgen haar ouders een enorme erfenis. Genoeg om een extra slaapkamer te bouwen. Maar ja: wie gaat die extra slaapkamer nu krijgen? Er barst een flinke strijd rond die ene kamer .Wie verdient die kamer het meest? Ieder heeft zo zijn eigen redenen om een eigen plekje te krijgen in huis. Misschien is het Isa Bella wel die hem gaat krijgen! Het vrolijke boek Isa Bella is een echte graphic novel voor meiden. Dat wil zeggen: een leuk leesboek, met daarin heel veel illustraties verwerkt. Eenvoudige lijntekeningen, maar die maken de bladzijdes wel een stuk vrolijker en energieker. Nog energieker dan dit zou het ook niet kunnen, want het verhaal zelf is ontzettend snel en chaotisch. Echt Amerikaans, zou je zo denken. Ook de grappen en gebeurtenissen in huis lijken zo uit een Amerikaanse sitcom te komen. Dat wordt dus lachen en gieren geblazen!

Informatie

Isa Bella, Poppy Harper
Illustrator: Clare Elsom Kluitman, 160 pagina’s, hardcover. Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789020674415

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.