Recensie: Is dat alles? Jan Paul Schutten en Kees de Boer


is dat alles?

Dat opa’s vol zitten met grote verhalen hoef ik niemand te vertellen. Maar de opa’s van Dirk maken het wel heel bont. Zijn drie opa’s wonen samen in één huis. Als Dirk bij hen mag logeren, komen het ene grote verhaal na het andere naar voren. Aanleiding voor de verhalen is de fiets die ze voor de kleine jongen in elkaar hebben geknutseld: als Dirk voorzichtig zegt dat de fiets misschien niet heel erg stevig is, komen alle verhalen naar boven.

Want wát een moeilijkheden moesten de opa’s overwinnen om naar school te gaan! De een moest een berg op, door rivieren, de jungle, met vierkante wielen, of van hout, zonder zadel, ga zo maar door. En dat-ie dan maar heel dankbaar mocht zijn met de geweldige fiets die voor ‘m staat! Maar goed – als het puntje bij paaltje komt blijkt Dirk ook niet zo makkelijk naar school te kunnen komen!

Is dat alles? is een fantastisch leuk verhaal over opscheppen, opa’s grootspraak, fantasie en lef. Het verhaal is heerlijk geschreven (met lastige oude-mensennamen) en vrolijke alleszeggende tekeningen. De verhalen gaan echt telkens groter, beter, best, en zijn fantastisch humoristisch om te lezen en voor te lezen. Vooral oudere kinderen zullen er van kunnen smullen, aangezien het nogal sarcastische humor is. Een toppertje! Nu kunt je later met recht zeggen: boeken? Vroeger hadden we pas boeken!

Is dat alles?, Jan Paul Schutten en Kees de Boer
Gottmer, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN:9789025751982

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.