logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Invizimals: Het verloren koninkrijk


invizimals packshot

Invizimals: Het verloren koningkrijk is een leuke game voor beginnende gamers. Gamers die houden van wat avontuur en een robbertje vechten, wel te verstaan. In de game kruipen ze in de huid van Hiro, een jongetje dat via het Britisch Museum in een heel bijzondere wereld terecht komt: de wereld waar Invizimals leven! De wereld wordt echter aangevallen door robots, die het op de grondstoffen hebben voorzien. Aan Hiro om de Invizimals te helpen en de robots te verslaan.

Hiro krijgt op zijn beurt weer hulp van de Invizimals, die hem hun krachten geven. Sterker nog: Hiro kan in ze veranderen! Naarmate het spel vordert leert hij nieuwe dieren kennen. Na een krachtmeting met het nieuwe dier wint hij hun respect en kan hij in het vervolg veranderen in dat dier. Met alle bijbehorende krachten en vaardigheden. De dieren zien er stoer en futuristisch uit, en hebben bijzondere namen als Ocelotl en Minotaur.

invizimals hiro

De game zelf is ontzettend rechtlijnig. De gebieden waar je kunt komen zijn duidelijk afgebakend, en je kunt eigenlijk maar één kant op. Soms heb je een ander gebied waar je kunt komen, maar dat is gewoon even om wat punten te scoren. De camera is hier ook op ingesteld, en dat is wel een storende factor. Die camera blijft kun je wel iets bewegen, maar niet veel. Wil je een stukje teruglopen, dan kun je soms slecht zien wat er in het vooruitschiet ligt. Voor jongeren kinderen is het daardoor geschikt omdat het zo eenvoudig is, de route is al helemaal uitgestippeld.

De bediening van het spel is eenvoudig en recht door zee. De uitleg wordt netjes in het Nederlands gedaan. Jammer genoeg kun je niet alle acties altijd uitvoeren. Zo is het schild niet altijd uitvoerbaar, en duurt het soms even voor je een nieuwe actie kunt uitvoeren, wat lastig is tijdens het vechten. Opmerkelijk is ook dat de wezens allemaal even sterk zijn als je ze krijgt. Iedere tegenstander of ton heeft evenveel klappen nodig om te vernietigen, of je nu de zwakste Invizimal of de sterkste gebruikt.

http://www.youtube.com/watch?v=R5v1XhRO7UE

invizimals l_08_3514_Metalmutt_Max_5280de2e5a890

Het spel Invizimals: Het verloren Koningkrijk is een rechtlijnig platformspel. Niet te moeilijk, alles wordt zo’n beetje voorgekauwd. Het is leuk dat er 16 wezens zijn die je kunt ‘verdienen’ en trainen. Ieder wezen heeft ook zijn karakteristieke eigenschappen: de een kan zwemmen, de ander klimmen, of een muur doorbreken… jammer alleen dat je de dieren gewoon tegenkomt, en ze niet hoeft te zoeken. Dat is – zeker vanuit de PS Vita – juist wél de bedoeling. Gelukkig hun je die twee games met elkaar koppelen. Heb je dus ook een PS Vita, dan is dit zeker een leuke aanvulling!

Invizimals: Het verloren koningkrijk, PS3
Sony. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 44,95 euro

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.