logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Inventum popcake-maker

inventum pc12 popcake

Cakepops zijn de nieuwe cupcakes. Ze zijn klein, vrolijk en je kunt er enorm leuke dingen mee doen. Maar, voor ieder die ze wel eens heeft proberen te maken: echt makkelijk is het niet, met die verkruimelde cake, die je met een plakmiddel bij elkaar moet zien te houden! We waren dan ook erg benieuwd naar de popcake-maker van Inventum (PC12).

De popcakemaker gooit het namelijk over een andere boeg: je gebruikt geen afgebakken cake, maar gaat met beslag in de weer. Dat beslag gaat in de bolle uitsparingen van de onderplaat. Niet te veel, een klein lepeltje is genoeg. Deksel dicht, en 5-8 minuten z’n gang laten gaan. Het resultaat zijn twaalf mooie ronde bolletjes, die een donut-achtige smaak en een vergelijkbare zachte structuur hebben. De onderkant van de cakes zijn wel iets donkerder dan de bovenkant, maar dat is enkel omdat ze langer in aanraking komen met het bakblik: de bovenkant moet eerst nog rijzen. Zodra je hem onderdompelt in de glazuur, candymelts of chocolade zie je daar niets meer van. In het meegeleverde boekje staan een aantal verschillende recepten, maar ook een aantal manieren om ze te decoreren. Omdat je ze bakt zijn ze aanzienlijk steviger dan de standaard popcakes, waardoor je ze ook makkelijker kunt bewerken. Stel je eens voor: cakepops die niet uit elkaar vallen als je ze in de chocolade doopt!

Zijn de cakepops klaar, dan haal je ze er met het meegeleverde vorkje uit de mallen. Je kunt ze laten afkoelen op het speciale plateau, waar je een vijftien-tal popcakes in kunt neerleggen  Door een gaatje in de onderkant kan de warmte en het vocht netjes weg. Die gaatjes kunnen ook gebruikt worden om de meegeleverde lollystokjes in te prikken (natuurlijk wel even met wat chocolade vastmaken). Als je aan de gang gaat met het decoreren van de cakepops kun je ze daar in laten uitharden. De popcakemaker van Inventum is echt een geweldig apparaat, waarmee je in een handomdraai cakepops maakt. Dankzij de anti-aanbaklaag is het apparaat gemakkelijk schoon te maken.

Popcake maker, Inventum
Prijs: ca. 35 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.