Recensie: InFamous 2, Playstation 3


Soms is het wel prettig om een nieuwkomer te zijn. Zo ben ik een nieuwkomer op het gebied van de PS3. InFamous was dus, heel eerlijk gezegd, een onbekende titel voor me. Wel een interessante, maar nog onbekend. Uit ‘het veld’ hoor ik signalen dat InFamous 2 helemaal niet zo veel verschilt dan het eerste deel. Dat is natuurlijk funest voor een vervolgtitel: het spel moet wel overeenkomsten vertonen, maar van wat ik hoor is er niet zo veel veranderd in de actie en verhaallijn. Maar daar heb ik, net als zovelen, natuurlijk helemaal niets mee te maken. Want ik ben niet de enige die een tijd onder de PS3 steen heeft geslapen. Er zijn meer mensen die de game zelf niet kennen, enkel de verhalen over. En dan is de vraag: hoe speelt de titel?

Super! Spannend! Het is een geweldig concept van super-mensen die bijzondere gaven hebben. Onze hoofdrolspeler, Cole, is zo’n persoon. Hij kan elektriciteit opslaan en gebruiken. Gebruiken om te zweven, voorwerpen vooruit te duwen, mensen te genezen en ook in het kwade: om mensen uit te schakelen. Dat is iets waar het gaat in dit spel: ga je voor het goede, of het kwade? Laat je je beheersen door de krachten, om een machtig heerser te worden, of kies je ervoor om mensen te helpen en het kwaad te verdrijven? Iedere actie heeft zijn consequenties. Zo verdien je met iedere goede daad positieve punetn, en bij iedere negatieve daad… negatieve punten, je raadt het al. Hierdoor worden een aantal zaken beïnvloed. Niet alleen je opdrachten en missies hangen hier van af, maar ook je krachten worden hierdoor beïnvloed. Bij meer negatieve punten krijg je meer vechtkrachten, bij positieve punten wat meer vredelievende krachten – of krachten die je niet zozeer voor het kwade hoeft te gebruiken. Ook speel je vaardigheden vrij door bepaalde handelingen uit te voeren. Genees je bijvoorbeeld mensen, dan worden ze minder snel geraakt door je stroomaanvallen.

Het spel speelt ook fantastisch. Cole (de enige geloofwaardige figuur in het spel overigens) is een ware acrobaat, die de meest bizarre capriolen kan uitvoeren. Hierbij wordt hij ook automatisch naar bepaalde voorwerpen geleid, zodat je niet echt heel precies hoeft te mikken. En dat is fantastisch! Zo kun je genieten van de adrenaline en de actie die van het scherm spat. De vormgeving is dik in orde, alles ziet er, zoals je zou verwachten, mooi en gaaf uit. Ook de gevechten zijn spectaculair. Je hebt een aantal verschillende aanvallen ter beschikking, zodat je zowel kunt kiezen voor een sniper-achtige tactiek of close-combat. Hierbij kun je goed gebruik maken van je omgeving. Het is bijvoorbeeld superfaag om over elektriciteitsdraden te vliegen en vanuit daar je aanvallen uit te voeren naar links en naar rechts. Wat jouw favoriete stijl is ligt natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt ervoor kiezen om over de daken van New Marais te dolen en van bovenaf je aanvallen uit te voeren, maar ook om je vijanden te besluipen en ze met je wapenstok (de Amp) te lijf te gaan. Zijn er ook nadeeltjes? Ja hoor. De camera is wat eigenzinnig en luistert niet altijd even goed naar jouw wensen. Vooral tijdens gevechten wil de camera vaak het mooiste standpunt kiezen: en dat is niet altijd het meest duidelijke. Daardoor krijg je nog wel eens wat onnodige klappen…
Desondanks is InFamous 2 een heerlijke game. Het staat bol van de actie, spectaculaire ontdekkingsreizen door New Marais, kent een ongelofelijke bewegingsvrijheid en heeft een goed moraalsysteem, dat de voortgang van het spel beïnvloed. Origineel, leuk en vol actie. Toptitel!

InFamous 2, Playstation 3
Sony. Leeftijd: vanaf 16 jaar. Prijs: 59,95 euro

Deze game bij: InFamous 2 website  |  Sony Playstation website

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7G7qPR_6LAg]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.