logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Inazuma Eleven TCG, Upper Deck


Speelgoedfabrikant Upper Deck heeft een nieuwe collectie ruilkaartspellen gelanceerd: Inazuma Eleven. Dit uitdagende spel is gebaseerd op de gelijknamige TV-serie van Disney XD en gaat over een voetbalteam dat strijdt om een beter team te worden.

Jongens van 6 tot 12 jaar kunnen in de voetbalschoenen treden van hun favoriete Inazuma Eleven personage en het ultieme voetbalteam samenstellen, waarmee ze de tegenstander met spectaculaire acties en moves proberen te verslaan. Door de beste kaarten van spelers en acties te verzamelen en te ruilen, strategisch inzicht en een portie geluk schop jij het misschien wel tot het Football FrontierVoetbaltoernooi!

Inazuma Eleven ruilkaartspel
Het ruilkaartspel bestaat uit verschillende kaarten: spelerskaarten en actie/moves kaarten. Kinderen verzamelen en ruilen deze kaarten om zo de beste selectie samen te stellen. Met de spelerskaarten stel je je favoriete team van voetbalspelers samen. De actie en moves kaarten kunnen tijdens het spel worden ingezet om je tegenstander te imponeren. Wat te denken van acties als ‘Fire Tornado’ of ‘God Hand’ om je tegenstander mee van het veld te spelen?

Upper Deck brengt 2 producten uit voor het ruilkaartspel Inazuma Eleven:
• Inazuma Eleven ‘Football Frontier’ Starterset; de basisset waarmee kinderen direct aan de slag kunnen: 41 kaarten, een speelmat en instructieboek. Er zijn twee verschillende startersets beschikbaar en iedere starterset bevat één zeer zeldzame gouden foliekaart. In de starterset zitten 25 kaarten die je alleen in de starterset kunt vinden.
• Inazuma Eleven ‘Football Frontier’ Boosterpack; een selectie van zes willekeurige kaarten uit het totale assortiment van 100 kaarten. Met de boosterpacks kun je jouw verzameling kaarten uitbreiden, je team versterken en de beste actiekaarten per wedstrijd selecteren. Begin 2012 wordt een 2e selectie boosterpacks uitgebracht.

Spelregels
De starterdeck bevat alles om direct mee aan de slag te kunnen. Jammer genoeg zijn de spelregels van het spel, maar ook de teksten op de kaarten, in het Engels uitgevoerd. Dat is natuurlijk voor jongere spelers niet altijd even handig, zeker aangezien de teksten ook een functie hebben in het spel. Met de speelmat kan het echter niet snel misgaan. Hierin staan namelijk de speelvelden vermeld: aanvallers, middenvelders en verdedigers. Hierbij moet je een verdeling maken uit de linker-en rechterkolom, waarop je de spelers uit je hand kunt verdelen. Let wel dat spelers slechts op één deel van het spelbord kunnen worden ingedeeld: je kunt een aanvaller niet inzetten als verdediger! De positie van de spelers staat op de spelkaart aangeduid.
Ga je spelen, dan kies je één van beide helften, waarmee je de aanval gaat inzetten. Is jouw totale aantal aanvalspunten hoger dan de verdedigingspunten van je tegenstander, dan heb je de kans om een doelpunt te scoren. Een groot deel van het spel gaat dan ook om  het uitrekenen van deze puntentotalen, die in honderdtallen wordt uitgevoerd. Op de puntentelling zijn speciale aanvals-en verdedigingskaarten van toepassing, welke jammer genoeg enkel in het Engels te verkrijgen zijn. In een ander artikel zal ik de spelregels wat nader toelichten.

Het kaartspel is erg leuk om te doen. Vooral als je fan bent van de animatieserie is het natuurlijk helemaal geweldig om te spelen, maar ook zonder dat je een echte fanaat bent maar graag voetbalt is het een erg leuk spel. De acties zijn relatief kort om uit te voeren, en je weet al snel of je gaat winnen of verliezen. Neemt niet weg dat er genoeg strategie aan te pas kan komen, vooral dankzij de inzetbaarheid van speciale actiekaarten en de teamsamenstelling van de personages die je op het veld zet.

Inazuma Eleven ‘Football Frontier’ Starterset: € 9,99
Inazuma Eleven ‘Football Frontier’ Boosterpack: € 1,99

Inazuma Eleven
Het ruilkaartspel is gebaseerd op de gelijknamige Japanse manga TV-serie, die vanaf 15 oktober a.s. te zien is op Disney XD. De serie gaat over Raimon Jr. High, een incompleet en zwak voetbalteam, dat strijdt om weer een sterk team te worden. Mark Evans, een fanatieke voetbalfan en doelman van de Raimon Jr. High heeft er alles voor om het belangrijke voetbaltoernooi van Football Frontier te winnen. Dit is het verhaal van een voetbalteam en hun schoolvrienden die vastbesloten zijn om het beste team te worden en niet van opgeven weten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.