logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: In your dreams, VideoFilm Express

Albert Ross is de meest ambitieuze jongen in de wereld. Op de “rijpe” leeftijd van 7 jaar neemt hij het meest populaire meisje van school mee uit eten in een hamburgerrestaurant maar jammer genoeg verpest zijn stiefmoeder de date! Hij gaat naar huis, vergeet zijn ambities en groeit op om uiteindelijk… tandarts te worden. Hij brengt de gehele dag op zijn werk door, kijkend naar de etensresten tussen de tanden van zijn patiënten!
Albert’s leven wordt nog steeds gedomineerd door zijn stiefmoeder, tot hij opeens door een ongeluk buiten westen raakt!… Al zijn dromen komen na dat moment uit en hij gooit zijn leven om, hij kan ineens zijn toekomst zien en bepalen maar ook veranderen. Kan hij zich losmaken van zijn schoonmoeder en de liefde van zijn leven veroveren, of zal hij voor altijd blijven dromen van een mooier bestaan?

In your dreams is een heerlijke komedie over de bekende loserfiguur, die op een of andere manier zijn leven omdraait en succesvol wordt. Hoewel het hier niet helemaal gaat zoals je wellicht zou denken. De Loser is in dit geval een tandarts, net als zijn stiefbroer. Door zijn stiefmoeder wordt hij al zijn hele leven lang onder druk gezet, waardoor hij een serieus minderwaardigheidscomplex heeft. En geen vriendinnetje, bovendien. Zoals je hierboven kunt zien: hij kan ineens in zijn dromen waarnemen wat er staat te gebeuren. Een bijzonder krachtig wapen, wat hij dan ook graag inzet voor zijn eigen gewin. Terecht natuurlijk, als je de kans krijgt moet je hem ook nemen. Dit gaat echter gepaard met een reeks aan kleurrijke gebeurtenissen, die allen even onverwacht als absurd zijn. Erg leuk. Het is echter geen dijenkletser-film, schaterlachen zul je ook niet snel doen, maar van het begin tot het einde van de film zul je wel met een glimlach van oor tot oor zitten te kijken, benieuwd wat er de volgende nacht weer staat te gebeuren. Een heerlijke komedie, met een vleugje drama, wat romantiek, soms een tikje schunnig, maar zeker niet over the top. Perfect voor een leuke avond op de bank!

In your dreams, VideoFilm Express

Tijdsduur: 89 minuten, komedie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 9,99 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.