logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: In perfecte conditie, Ellen Hoog

Iedereen streeft er naar, maar weinig mensen weten het te bereiken: de top in de sport. Toch is bewegen en gezond eten heel belangrijk om een goed en gezond leven te leiden. Veel mensen denken echter dat sporters alleen maar heel vieze shakes naar binnen klokken, aangevuld met borden kale spaghetti. Niets is minder waar, zo bewijst Ellen Hoog in In perfecte conditie. Daar laat de top-hockeyster zien dat je én lekker kunt eten én topfit kunt blijven.

Combinatie van sporten en gezonde voeding

Voor Ellen zijn twee dingen heel belangrijk: “Voor mij als topsporter gaan biologisch eten en een gezonde levensstijl hand in hand. Om optimaal te kunnen presteren, is gezond eten van essentieel belang. Ik geloof in: je bent wat je eet en wat je doet. Daarom ben ik enorm voorstander van de combinatie sporten en gezonde voeding.” Hoe dat in Ellens dagelijkse leven past? Dat lees je dus in In perfecte conditie! Daarin geeft ze je zes uitdagende work-outs (met in totaal 36 sportoefeningen) en maar liefst 42 gezonde recepten – en drie minder gezonde maar wel super lekkere.

Gezonde recepten

In perfecte conditie is een boek voor een gezond leven, maar dan wel met en stoere inslag. Een zoet boek vol roze en glitters had ook niet bij Ellen gepast natuurlijk.De work-outs zijn door het boek heen verspreid, en worden afgewisseld met de gezonde recepten. Die zijn weer opgedeeld in hoofdstukjes als Juices&Smoothies, Ontbijt, Healthy snacks, Lunch, Power snacks, Diner en Guilty pleasures. In de recepten vind je natuurlijk veel biologische granen terug, noten, eieren en vooral veel verse groenten en fruit. Een ritje naar de reformwinkel is dus op z’n plek, alsook de plaatselijke groenteboer, maar de recepten zijn zeker haalbaar en zien er super smakelijk uit. Door het boek heen vind je prachtige kleurenfoto’s waarin Ellen poseert op tussenpagina’s, de stappen van de work-outs laat zien of gewoon omdat het een leuke foto is. De recepten zijn sfeervol en smakelijk in beeld gebracht. Als het met dit boek nog niet lukt om in perfecte conditie te komen weet ik het niet!

In perfecte conditie, Ellen Hoog
Uitgeverij Carrera, 222 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,99 euro. ISBN: 9789048825851


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.