logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Immortals, A-Film


Immortals_Inlay_HR-20121261344

De Griekse mythologie is nog lang niet uitgestorven. Nog steeds komen er films en boeken die dankbaar gebruik maken van de fantastische verwikkelingen tussen de goden onderling, de mensheid en alles wat daartussen beweegt. Hadden we een paar jaar geleden al de Clash of the Titans, nu mogen we genieten van het geweld van de onsterfelijken: Immortals, die zowel in 2D als in 3D-versie de bewonderen is.

Het verhaal gaat over Theseus, die in het geheim getraind is door Zeus. Zeus, oppergod van de Grieken, heeft namelijk de schone taak alle wetten en regels van de Goden strikt de handhaven. En het verbod op de bemoeienis met het menselijk leven is daar één van. Uhm… wacht: maar Zeus trainde wel een sterveling? Ja, natuurlijk. Machtspositie enzo, je kent dat wel. Niemand mag het, behalve ik.

Dat Zeus zich heeft bemoeid met Theseus komt hem trouwens wel erg goed uit, want de beste jongen mag ten strijde trekken tegen een heel boze gast: Hyperion, gespeeld door niemand minder dan Mickey Rourke. Zijn vrouw en kind zijn vermoord, en Hyperion vind dat de schuld van de goden. Hij is op zoek naar een oppermachtige boog, waarmee hij de goden kan verslaan, en bovendien de Titanen kan bevrijden. Een felle strijd volgt, waarbij overlopers naar het leger van Hyperion, een spannende zoektocht naar de boog en het verzamelen van een klein reisgezelschap door Theseus (waarin ook een zieneres wordt opgenomen). Schitterende omgevingen, leuke effecten (die vaak speciaal gericht zijn op 3D-televisies, uiteraard) en scherpe dialogen maken de film de moeite waard.

In het tweede deel van de film begint de strijd echter pas goed, als het leger van Hyperion de aanval inzet. Grootse, epische gevechten tussen groepen, maar ook tussen personen onderling volgen elkaar in rap tempo op. Het spectaculaire gevecht tussen de goden en de Titanen spannen wel de kroon, en dat hebben de filmmakers ook door gehad. Zo nu en dan wordt er even een korte blik geworpen op de andere strijden, meer om te laten zien ‘hier zijn ze ook nog bezig’. De gevechten zijn wat bruut en barbaars, en laten vrij weinig tot de verbeelding over. Ze zitten goed in elkaar, en komen krachtig over op de kijker. Je zult vanzelf een stukje naar voren schuiven om alles goed in je op te kunnen nemen!

Het zwakke deel van de film zit achterin. Je ziet dan een epiloog, een soort ‘wat is er gebeurd met…’ deel. Deze hadden ze wat mij betreft zeker weg mogen laten. De effecten zijn minder, er worden wat elementen bij elkaar gehaald wat niet nodig was geweest. en de allerlaatste scène is absoluut niet conform de rest van de film qua stijl. Jammer! Want zet je de film iets eerder uit, dan zul je hem zeker ook met een goed gevoel hebben afgekeken.

Immortals, A-Film

Tijdsduur: 110 minuten, Avonturenfilm/actie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 18 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.