logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Illusie, Camilla Lackberg en Henrik Fexeus

Stockholm, december. De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en in de metro van de stad wordt een stapel menselijke botten ontdekt. Het blijkt om de resten van een prominente financier te gaan. Inspecteur Mina Dabiri en haar team worden nog steeds achtervolgd door een traumatisch incident van afgelopen zomer waarbij een collega omkwam. Ze besluiten mentalist Vincent Walder om hulp te vragen. Wat speelt zich af in de duistere tunnels onder Stockholm? En wie zit er achter de bedreigingen aan het adres van de minister?

Mina en Vincent 3

‘Illusie’ is het laatste deel in de spannende trilogie rond Mina en Vincent. Zoals we gewend zijn, begint ook dit verhaal sterk. Vanaf het eerste hoofdstuk worden we getrakteerd op een aftelmechanisme: ‘Nog veertien dagen’. Deze countdown zorgt ervoor dat je meteen door wilt lezen.

Nieuw personage

Het boek introduceert verschillende personages, maar legt de focus op Vincent, Mina en hun complexe relatie. Daarnaast worden de bedreigingen aan de minister van Justitie belicht en krijgen we via cursief gedrukte passages inzicht in een mysterieus nieuw personage. De spanning is duidelijk voelbaar, maar het tempo had soms wat hoger gemogen. Met zijn 542 pagina’s is dit derde deel een behoorlijke pil, en op sommige momenten voelde het wat langdradig aan. Toch blijft het verhaal intrigerend genoeg om je te laten afvragen wat er na die veertien dagen gaat gebeuren.


Ga direct naar Illusie op BOL.com.

Recensie over Illusie

De variatie in personages en de korte hoofdstukken maken het boek prettig leesbaar. ‘Illusie’ is een waardige afsluiter van de trilogie, hoewel dit derde deel qua niveau niet op gelijke voet staat met Cultus, het tweede deel uit de serie. Het is goed om te zien hoe het Mina en Vincent vergaat. Bijzonder dat Mina over haar smetvrees groeit en bizar om te zien hoe afstandelijk Vincent kan zijn (zeker als je kijkt naar zijn reactie de nare gebeurtenis in zijn familie). Hoewel het misschien niet het beste deel is, blijft het zeker de moeite waard voor fans van de serie.

Score: 7


Informatie

Titel: Illusie
Auteur:
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s: 540
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044361957
Prijs: 23.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.