Recensie: Ik wil mijn hoed terug, Jon Klassen


Ik wil mijn hoed terug

Wat doe je als je jouw hoed kwijt bent? Dan ga je vragen of iemand hem heeft gevonden! Dat doet ook de beer uit dit boek. ‘Heb jij misschien mijn hoed gezien?’ Ze antwoorden allemaal dat ze hem niet hebben gezien.

Maar is dat wel zo? Al bladerend door de pagina’s, met sobere illustraties en leuke, herhalende teksten, komt het kind er gaandeweg achter hoe de hoed eruit heeft gezien. En dat is verbazend hetzelfde als iets dat één van die dieren op zijn hoofd heeft!

Hoe gaat de beer dat nu oplossen? Vraagt hij het netjes, of wordt hij boos? Wat zou jij doen, als kind? Maar ja, een beer is natuurlijk geen kind, en doet het op zijn eigen manier. De reactie daarop is ronduit hilarisch, hoewel jongere kinderen hem niet direct door zullen hebben. Oudere kinderen zeker wel, en zullen dan ook geen lach kunnen onderdrukken!

De tekst is kort, maar beeldend genoeg. Er zit een duidelijke herhaling in, wat het na een paar pagina’s lekker maakt om door te lezen. De tekeningen zijn sober, iets ruimtelijk, maar omdat alle dieren recht naar jou kijken wat confronterend en tegelijk onpersoonlijk. De grapjes in het boek zijn erg leuk, met een enorme uitsmijter aan het einde van het boek. Dat maakt het een leuk boek, dat lekker voorleest.

Ik wil mijn hoed terug, Jon Klassen
Gottmer, maart 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025750954

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.