logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik weet wat ik worden wil, Erik van Os en Elle van Lieshout

ik weet wat ik worden wil

De lastigste vraag die je sommige kinderen kunt stellen is: ‘En wat wil jij later worden?’ Natuurlijk zijn er genoeg kinderen die je direct antwoord kunnen geven, maar anderen hebben er nog helemaal geen weet van. De kinderen uit dit originele versjesboek kunnen je er zonder enig aarzelen antwoord op geven.

Op rijm vertellen ze je hoe zij nu al aan het oefenen zijn om bakker te worden, of minister-president, of fotomodel en klusjesvrouw! Maar liefst 35 beroepen komen aan bod in dit boekje. Leuk en verrassend, én helemaal op het niveau van kinderen zelf. Er wordt dus niet verteld zoals de beroepen moeten worden uitgevoerd, maar zoals kinderen ze spelen in hun rollenspel. Daardoor blijven ze bij de belevingswereld van kinderen, en zullen ze stuk voor stuk aanspreken.

Ik weet wat ik worden wil is een leuk voorleesboek voor het slapen gaan, maar ook een mooi aanknopingspunt om lekker met je kinderen over te kletsen. Misschien weet jouw kind wel veel beter hoe een bepaald beroep gaat, of wil het graag vertellen over zijn of haar toekomst. Kleine en grote gedichtjes voor kleine en grote verhaaltjes!

Leuk aan deze uitgave is de meegeleverde cd, waarop onder andere Erik van Os zelf de microfoon ter hand neemt en een aantal gedichten uit het boek heeft vertaald naar liedjes. De mooie en grote illustraties zijn verzorgd door Mies van Hout, ook wel bekend van Vrolijk en Vriendjes.

Ik weet wat ik worden wil, Erik van Os en Elle van Lieshout
Gottmer, Januari 2013, 80 pagina’s, gebonden, met cd.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025753184


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.