logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik voel, ik voel… een beer, Xavier Deneux


Kinderen zijn erg geinteresseerdin de wereld om hen heen. Dat ontstaat al heel erg vroeg, zodra die oogjes open gaan is iedere dag een avontuur. Het is dan ook heel belangrijk om kinderen zo veel mogelijk verschillende manieren aan te bieden om die wereld te ontdekken. Horen, zien, proeven, maar ook voelen moet je zo veel mogelijk inzetten. In het boekje Ik voel, ik voel… een beer kun je kinderen op een leuke en gezellige manier laten kennismaken met allerlei verschillende texturen en structuren.

De plaatjes in Ik voel, ik voel… een beer zijn helemaal uitgevoerd in zwart-wit. De dieren staan soms als silhouet afgebeeld, maar vaak ook als een wit omlijnd beestje. Dat klinkt vreemd, omdat veel dieren natuurlijk een gekleurde vacht hebben, maar in dit blokboekje is juist gekozen voor dieren die prima in een witte of zwarte variant kunnen bestaan. Witte konijntjes, ijsberen, pandaberen… en zo nog een paar goed gevonden dieren. Dankzij het ontbreken van de kleur gaat ook alle aandacht uit naar andere zintuigen, zoals de tast.

Er staat verder geen tekst in het boekje Ik voel, ik voel… een beer, enkel de naam van de dieren staat in de hoeken van de pagina’s geschreven. In de dieren (of delen van de dieren) zijn verschillende stofjes verwerkt, zodat kinderen kunnen voelen hoe de dieren aanvoelen. meestal, want helaas heeft de uil geen veren gekregen, maar een fluweel aanvoelend stofje, en zo waren nog wel wat meer dieren die niet helemaal overeenkwamen met de stofkeuze. Dat het leuk is om de dieren te aaien mag duidelijk zijn, en het is ook een mooie gelegenheid om het te hebben over woorden als harig, glad, ruw, pluizig, zacht of hard.

Informatie

Ik voel, ik voel… een beer, Xavier Deneux
Illustrator: Xavier Denuex
Gottmer, 12 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789025760809


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.