logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik ken jou ergens van, Ellen Stoop

Ik ken jou ergens van Sannie zit in groep acht van de basisschool. Samen met haar steun en toeverlaat Lodewijk, hoewel ze dit jaar voor het eerst in een andere klas zitten. Als Sannie in de klas zit, wordt ze steeds vreemd aangekeken door Carl, een nieuwe jongen in de klas. Dan krijg ze ineens een briefje toegeworpen: “Ik weet waar ik je heb gezien. Vorige zomer in Frankrijk. C.” Dat briefje bezorgt Sannie een flinke hartverzakking. Want wat er ook gebeurd is in Frankrijk, het zo een echte ramp zijn als Carl dat te weten komt. Koste wat kost moet de sportieve Sannie dat zien te voorkomen. Ze weet zeker dat zij hem niet gezien heeft op de camping in Frankrijk. Hoe kan hij dat nu weten? Maar ja: half Nederland gaat in de zomervakantie naar Frankrijk, dus het kan ook gewoon een grote gok zijn. Ik ken jou ergens van… maar waar van? Carl kan gewoon niet weten dat zij daar was… en al helemaal niet wat er is gebeurd. Een groot probleem in het leven van het tienermeisje, maar dat is niet het enige dat waar dwars zit. Haar moeder, kunstenares, mag tien dagen lang naar New York om haar kunst te verkopen in een galerie. Tien dagen! Sannie mist haar moeder enorm, en zeker ook omdat haar vader nauwelijks thuis is van zijn vioolconcerten. Gelukkig is oma in huis om haar een beetje te helpen met al haar probleempjes. Die worden alleen maar groter, want Sannie probeert Carl te ontlopen. Daardoor verwaarloost ze haar band met Lodewijk, die zo zijn eigen probleempjes aan het kweken is… Ik ken jou ergens van is een super spannend en vlot geschreven boek. Je wordt echt letterlijk in het verhaal gezogen, en er gebeurt zo veel dat je geen pagina tegenkomt waar niet iets gebeurt. Ook krijg je middels een soort flashbacks te weten wat er nu in Frankrijk is gebeurt. Stukje bij beetje, aan het einde van het verhaal weet je het pas. Spannend tot de laatste bladzijde!

Informatie

Ik ken jou ergens van, Ellen Stoop uitgeverij Holland, 128 pagina’s, hardcover. Prijs: 13,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025112974

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.