logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik hou van jou, papa Brom! Mark Sperring

ik-hou-van-jou-papa-brom

Een tijdje terug recenseerden we het prentenboek Hoeveel nachtjes slapen tot mijn verjaardag? waarin je kennismaakte met de kleine Pip en Papa Brom. In dit prentenboek Ik hou van jou, papa Brom ga je weer op avontuur met het bijzondere tweetal, maar helaas weer de kleine Pip niet meer precies wat er nu aan de hand was.

Gelukkig heeft Papa Brom al van alles geregeld en georganiseerd voor deze bijzondere dag, om alles toch nog leuk en gezellig te maken. Aan het einde van het boek komt kleine Pip er achter dat het vaderdag is, en is de kleine Pip heel verdrietig dat hij geen cadeautje heeft gekocht of gemaakt om te geven. Gelukkig is papa Brom lang niet zo knorrig als zijn naam doet vermoeden, en zegt hij dat hij al een geweldig cadeau heeft gekregen: een gezellige dag met zijn zoon!

Ik hou van jou, papa Brom is een heel lief en knus prentenboek, met vaderdag als thema. Maar ook de vergeetachtigheid van kleuters komt natuurlijk aan bod. Er speelt zo veel in die jonge leventjes, daar kun je niet van verwachten dat ze de verantwoordelijkheid hebben om dit soort speciale gebeurtenissen te onthouden! Daar moet je als ouder soms even bijspringen. Ook al is het vaderdag, en heb je een een-oudergezin.

De tekst van dit prentenboek is vlot geschreven, en duidelijk leesbaar. Dat is erg belangrijk natuurlijk bij prentenboeken. De tekenstijl is grappig: de plaatjes zijn eenvoudig en een beetje cartoonesk, met felle kleuren en harde, vlotte lijnen.

Informatie

Ik hou van jou, papa Brom, Mark Sperring

Illustrator: Sebastien Braun
Vier Windstreken, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789051163926


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.